Magle vam se naočale dok nosite maskicu? Evo što morate znati!

Novo normalno, svima nam je stavilo u fokus ‘začin’ svakog total look-a – maskicu koja nas štiti od zaraze ali i štiti ekipu koja nas okružuje. Dakle, ona je obavezna i ako želite funkcionirati u vanjskom svijetu morate je nositi.

savjet-maska-magle-se-naočale-modnialmanah

Upravo zato treba svladati sve probleme koje ona stvara – nelagodu kad je stezanje ušiju u pitanju, zamagljivanje stakala nosite li naočale, osjećaj pomanjkanja zraka nosite li je i pri tome stalno govorite. Kako s tim problemima izaći na kraj?

  1. Steže li vas guma dok nosite maskicu, operite je i gumu glačajte parnim glačalom lagano potežući gumu. Rastegnuti ćete je toliko da vam ne smeta prilikom nošenja.
  2. Magle vam se naočale dok nosite masku? Problem stvara para koja se kumulira na području između usta i nosa i izlazi kroz otvore maske. Da nemate naočale ne biste to ni primijetile, ali kad ih imate para uvelike smanjuje vid. Kako biste to izbjegli podvucite gornji dio maske ispod ruba naočala, a nosite li kiruršku masku, dodatno stisnite dio koji prianja na nosu. Isto tako, u ovom slučaju možete naočale s unutrašnje strane prebrisati octom. On sprečava hvatanje magle na staklu.
  3. Nedostaje li vam zraka? Prilikom nošenja maski, posebno morate li s njom govoriti vrlo brzo možete osjetiti da nas nešto guši. Izađite na svjež zrak, ‘odmeditirajte’ svoje udišući duboko u pluća zrak i vratite se dalje poslu.
Trenutno nema komentara

Comments are closed