Ljeto na licu i kosi! Evo na što paziti i kako zablistati!

Josey Hair x Beauty – predstavlja opušteni ljetni trend koji će dobro pristajati i sunčanim plažama, ali i vrućem gradskom asfaltu!

«Opušteni, lepršavi morski valovi izgledaju savršeno i svim dužinama kose jer joj osiguravaju volumen i glamuroznost na jedan neobavezan način. No za takvu frizuru, kosu treba njegovati i pripremiti za ljeto jer svako izlaganje suncu isušuje vlasi, utječe na boju i ostavlja negativne posljedice na tjeme», naglašava Josipa Drpić, vrhunski make-up artist koja s timom frizera osmišljava total lookove za svoje klijentice, od kojih su brojne poznate osobe.

«Blijeđenje boje, gubitak sjaja, ispucali vrhovi, te krhka i lomljiva kosa rezultat su UV zračenja, te morske soli. Kako bismo spriječili gubitak vlažnosti kose, moramo je pripremiti za izlaganje suncu posebnim tretmanima njege, popust Kérastase Fusia te tijekom boravka na suncu neprestano hidratizirati», naglašava Alma Hodak iz Josey tima.

A u Josey Hair x Beauty preporučuje se njega posebno osmišljenom linijom proizvoda, poput Kérastase Soleil Bain Apres kupki, pomoću koje kosu možete profesionalno njegovati i sami. Novi proizvodi posebno su osmišljeni za ljeto tako maska, uljeili krema koji sadrže UV filter. Takvi proizvodi su blago kiseli te zatvaraju kutikulu i sprječavaju njezino otvaranje pod utjecajem štetnih djelovanja. Smanjenje sušenja kose sušilom te puštanje kose da se prirodno posuši na zraku uz njegujući tretman bez ispiranja naša je preporuka.

Uz takvu frizuru, na licu se nosi sunce. «Svi tonovi bakrene, narančaste uz puno sjaja savršeno će zaokružit ovaj look. A detalj kojem niti jedna žena neće odoljeti je ruž boje fuksije koji savršeno stavlja naglasak na preplanulost, neka bude lagane teksture» ističe Josipa te nadodaje « Što se šminke tiče, ista stvar je kao i s kosom. Ako je kosa njegovana lakše je s njom, tako i s licem. Ako je lice dobro njegovano, hidratizirano tada je make-up u ljetnom periodu zaista minimalan. Kvalitetna njega i hidratizacija je prioritet u ljetnim danima kao i nezaobilazni shimmer u kapima. Njega umiješajte na dlanu u tekući puder ili toniranu kremu, za koje je također vlažno da sadrže visoki UV filter» zaključuje Josipa Drpić.

Make-up: Josipa Drpić
Kosa: Alma Hodak
Fotograft: Dora Barker
Model: Ana Usić

Trenutno nema komentara

Comments are closed