Ljetna beauty rutina – evo s kojim proizvodom spriječiti oksidativno oštećenje kože

Kreme, kremice, ulja ili možda njegovo veličanstvo serum! U posljednje vrijeme beauty je industrija minimalizirala sadržaj kozmetičke torbice stavljajući u fokus ‘ljetne serume’ koji su bogati vitaminima C i E, zelenim čajem, ferulinskom kiselinom i mnogim drugim koji ublažavaju oksidativno oštećenje kože na što utječu ultraljubičaste (UV) zrake i onečišćenja, što u konačnici dovodi do preranog starenja kože i nastanka bora.

beauty-lice-ljeto-koža-skin-modnialmanah-rutina-1-kože

Što je toliko posebno u serumima?
Serumi, posebno oni na bazi vode brzo prodiru u kožu i djeluju na temeljitu hidrataciju. Oni nadomještaju razinu vlažnosti kože, isporučujući nalet hidratacije koja pomaže da se površina kože napuni i zagladi. Ovakvi serumi imaju laganu teksturu koja se lako upija, ne ostavljaju teške ili masne tragove, što ih čini ugodnima za nošenje, posebno u vrućim i vlažnim danima.

Savjet više: Kako bi se rashladili tijekom ljeta, serum na bazi vode držite u hladnjaku te nakon povratka s plaže obilno nanesite na kožu. Serumi iz ljetnih beauty kolekcija sadrže umirujuće i rashlađujuće sastojke poput aloe vere, ekstrakta krastavca ili hijaluronske kiseline. Ove kemikalije umiruju kožu izloženu suncu opuštajući upaljenu kožu, smanjujući crvenilo i pružajući osvježavajući osjećaj.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS