Lice su vam prekrili prištići? Znate li što je glavni krivac?

Prekomjerno uživanje u jelu i piću ovih blagdana ali i nakupljeni, nagomilani stres koji se taloži u tijelu proteklih mjeseci, masna ili mješovita koža i eto odlične podloge za stvaranje prištića na licu. Ukoliko se borite s ovim problemom evo na što posebno obratiti pažnju:
• Smirite misli – vizualizirajte vlastite strahove i u glavi nađite za njih rješenje.
• Napravite ono što će vas riješiti stresa- večera s prijateljima tijekom koje ćete gledati zajedničke fotografije s putovanja, dobra komedija, dicso night za vas i vašu obitelj samo su neke ideje za aktivnosti koje otklanjaju stres.
• Očistite tijelo od blagdanske hrane. Trodnevni detox tijela, dijeta sokovima, voće i povrće kao osnovni obroci i slične malo radikalnije metode pomažu tijelu da se u potpunosti očisti. Koža, kao njegov najveći organ će biti posebno zahvalna.
• Sad kad ste otklonili probleme unutar tijela, obračunajte se s prištićima i direktno. Naučite na pravilan način očistiti tijelo i detaljno skinuti šminku! Klasičan savjet je da uvijek uklonite šminku i očistite lice prije odlaska na spavanje. Kožu lica uvijek očistite ujutro i navečer s gelom za umivanje i mlakom vodom. Prevruća voda potiče proizvodnju sebuma, što može uzrokovati nastanak novih nepravilnosti.
• Na koji način perete kožu lica? Losioni, gelovi ili pjene za čišćenje lica bez sapuna i mirisa prikladni su za uklanjanje nečistoća s kože. Uz to, antibakterijski gelovi za umivanje pomažu spriječiti prekomjerno izlučivanje sebuma i razvoj bakterija.
• Ne zaboravite na tonik! Sve nečistoće koje ostanu na licu nakon umivanja možete ukloniti s tonikom. Savjetujemo korištenje tonika bez alkohola jer tonik s alkoholom nadražuje kožu unatoč dezinficirajućem učinku. Za nanošenje koristite pamučnu blazinicu.
• Ruke što dalje od lica!
• Iskušenje je veliko, ali prištiće ne istiskujte prstima. Razlog je što sebum i bakterije tako mogu prodrijeti dublje u kožu te na kraju uzrokovati ružne ožiljke.

Trenutno nema komentara

Comments are closed