Kultni modni brand Varteks otvorio prvu trgovinu u Sloveniji

Kultni hrvatski modni brand Varteks, nakon dugo godina, ponovno je prisutan na slovenskom tržištu. Brojni poznavatelji ove modne kuće oduševljeno su dočekali otvorenje prve Varteks trgovine u Mariboru, u popularnom trgovačkom centru Mercator center Maribor Tabor. Ovo je prva u nizu trgovina koje Varteks planira otvoriti u Sloveniji, a uskoro se očekuje i otvorenje trgovine u Ljubljani. Novu proljetnu kolekciju predstavili su povodom otvorenja trgovine kreativna direktorica Varteksa Martina Vrdoljak Ranilović, predsjednik uprave Varteksa Tomislav Babić, te gosti mr.sc. Boris Grigić veleposlanik RH u Sloveniji, konzul Šime Ivanjko, Barbara Istenič te predstavnici košarkaškog kluba Cedevita Sani Bečirovič, Matic Lisac i Tine Ružić.

“Jako sam sretna sto će Varteks imati priliku pokazati svoj dizajn i u Sloveniji. Iza nas stoji stoljetna tradicija izrade odjeće i uspjeli smo biti jedna od rijetkih modnih kuća koje su opstale na ovim prostorima i mislim da će slovenski ljubitelji mode prepoznati naš dizajn. Iznimno se trudimo razviti novi i svježi modni izričaj i mislim da kolekcija za proljeće/ljeto 2021. apsolutno korespondira s današnjim trendovima. Prije svega, ona emanira našu potrebu za ponovnim osjećajem ljepote, optimizmom, opustenoću i lakoćom,” izjavila je povodom otvorenja kreativna direktorica Martina Vrdoljak Ranilović. Novootvorena trgovina u Mariboru sasvim sigurno će spremno dočekati prve kupce ovog proljeća. “Mi imamo jako puno kupaca iz Maribora koji dolaze u našu trgovinu u Varaždin i zato smo jedva čekali ponovno se vratiti na slovensko tržište jer znamo da slovenski kupci vole naš brand i cijene kvalitetu i dizajn koji nudimo. U ovim izazovnim vremenima kad mnogi modni brandovi zatvaraju svoja prodajna mjesta, naša je snaga upravo u tome što se širimo i približavamo našim kupcima”, kazao je predsjednik uprave Varteksa Tomislav Babić.

Varteksova nova kolekcija nepogrešiva je modna vizija za sve ljubitelje klasike koji i u svojim ležernim izdanjima, kao i business lookovima nepogrešivo biraju vrhunsku kvalitetu tkanine i izrade, moderan dizajn i odlične krojeve. Ova modna vizija proljeća i ljeta dolazi u nekoliko različitih, ali međusobno povezanih modnih linija koje se estetski isprepliću i nadopunjavaju. Kolekcija odiše lakoćom svakodnevne elegancije, jednostavnošću i nosivošću, a upravo je to njezin najveći adut. Osnovu ženske kolekcije čine, već nekoliko sezona, popularni kompleti sastavljeni od sakoa i suknje ili hlača u istoj boji ili uzorku, dok je u fokusu muške kolekcije ležerno odijelo prilagodljivo formalnim prilikama, ali i slobodnom vremenu koje zahtjeva opušteniji pristup odijevanju.

Kao i sve Varteksove kolekcije do sada, i ova nosi pečat bezvremenske kvalitete, savršenih krojeva, pedantne izrade i vrhunskih, rafiniranih tkanina zbog čega modeli iz Varteksa godinama izgledaju kao da su tek kupljeni. Brand prepoznatljiv po dugogodišnjoj tradiciji na ovim prostorima, od prvog dana se mijenjao i razvijao u skladu s potrebama tržišta i kupaca. S novom kolekcijom i novim prodajnim mjestom, Varteks otvara novo modno poglavlje na tržištu Slovenije.

Trenutno nema komentara

Comments are closed