Krema i serum se ne upijaju lijepo u kožu? Možda ih nanosite na krivi način!

Jeste li osvijestili način na kojeg nanosite na kožu lica proizvode svoje dnevne rutine? Radite li to nježno ili energično, prelazite li po cijelom licu ili u nekoliko pokreta na brzinu obavite dnevnu rutinu? Vjerovale ili ne baš to kako nanosite kremu, serum, radite piling ili skidate šminku ovisi i kako će vaše lice izgledati nakon njege.

beauty-njega-krema-koža-serum-ljepota-lice-modnialmanah

Danas vam otkrivamo prave načine za obavljanje dnevne rutine, pa proučite što eventualno radite krivo.
Kako skinuti nečistoću s lica? Uvijek je dobro prvo lice umiti toplom vodom koja će otvoriti pore, a onda utrljati sredstvo za čišćenje lica u kožu radeći velike krugove. Sredstvo nanesite po cijelom licu uključujući čelo i dekolte. Skinite ostatke proizvoda hladnom vodom.

Koliko je dobar piling? Ova je tehnika vrlo slična čišćenju, osim što ćete prste morati pomicati u manjim, užim krugovima. Usredotočite se na područja poput nosa i brade, a osjetljivijim područjima – poput obraza posvetite manje pažnje. Ovisno o tome koliko je vaša koža masna, piling napravite 1 do 3 minute (što je više glatka, više vremena biste trebali potrošiti). Temperatura vode trebala bi biti nešto manje topla od one koju koristite sa sredstvom za čišćenje.

Znate li čemu služi tonik? Ovo je odličan proizvod koji pomaže uravnotežiti pH kože i hidratizirati je. Nanesite ga na lice tako što ćete namočiti dvije blazinice i njima od sredine lica povući linije prelazeći tako preko cijelog lica.

Serum je čarobni štapić za njegu kože! Upravo zato serum nanesite vrhovima prstiju po cijelom licu, nježno tapkajući ga. Iako je preporuka da vam lice treba proizvoda veličine graška, vi slušajte kožu lica i nanesite toliko proizvoda koliko je potrebno da lice bude obilno prekriveno serumom.

Ne zaboravite njegu kože oko očiju! Posebne kreme koje su napravljene za njegu područja oko očiju nježno utapkajte u kožu u potpunosti prekrivajući područje oko očiju.

Zašto koristiti ulje za kožu? Jednom tjedno napravite nježnu masažu lica nekim finim uljem. Nanesite ulje za lice na dlanove, a zatim ga potapšajte po koži i klizite po njemu. Za razliku od nanošenja hidratantne kreme koja se fokusira na vrhove prstiju, cijelom rukom nanosite ulje lagano potežući kožu prema van.

Trenutno nema komentara

Comments are closed