Kreativni način za oslikavanje pisanica! Od pjene za brijanje do tetoviranja jaja

Šarene, obojane i vesele pisanice simbol su Uskrsa. Na koji ih način ukrašavate? Kuhate ih u luku, peršinu, bojite jestivim bojama… Ukoliko ste ovog Uskrsa poželjeli promijeniti već ustaljenu rutinu i pisanicama dati neki novi look, donosimo 7 novih načina za njihovo oslikavanje. Potražite ideje i krenite…
• Obojite na prirodan način i ukrasite porukama ovo je vrlo zabavan način oslikavanja jaja. Jaja skuhajte u cikli, peršinu ili luku o onda ih osušite i ukrasite porukama koje ćete napisati flomasterom. Kad se i flomaster dobro osuši jaja potopite u toplu vodu u kojoj ste otopili margarin i ostavite jaje nekoliko minuta. Osušite i divite se – jaja su personalizirana i sjajna.

• Bojanje pjenom za brijanje je nova metoda koja je zaludila Internet. Jaja je potrebno skuhati, pa onda uvaljati u pjenu za brijanje koju ste obojili bojom za kolače. Kotrljajte jaja kroz različite obojane pjenice i ostavite da tako stoji nekoliko minuta. Osušite i divite se duginim bojama na vašim pisanicama.

• Dodavanje šljokica na vrlo jednostavan način. Jaja skuhajte i pogledajte je li ljuska cijela. S malo ljepila dodajte šljokice i ostale sjajne ukrase po pisanicama.

• Kaširanje je stari način ukrašavanja knjiga, a od sada se kaširati mogu i jaja. Pripremite salvetice ili neke druge sličice i potopite ih u vodu. Mokre slike stavite preko pisanica i pustite da se osuše. Jaje možete u potpunosti prekriti slikom ili sliku ugraditi u boju pisanice.

• Obučena jaja posebno ukoliko ih odijevate u svilu ili neku drugu šik tkaninu. Odjenite kuhane pisanice ili pisanice odjenite pa ih stavite kuhati u vodu i ocat. Ukoliko jaja kuhate odjevena na njihovoj će ljuski ostati trag tkanine.

• Tetovirana jaja da zašto ne? Kupite sličice za tetoviranje pa njima ukrasite jaja. Ovo je odličan način za darivanje onih koji obožavaju tetoviranje.

• Jaja i tjestenina! Ovaj način ukrašavanja pisanica je vrlo zabavan za cijelu obitelj. Odaberite različitu tjesteninu i nju zalijepite na pisanice. Potom krenite s bojanjem i uživajte…

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS