Koža vam se ljušti? Evo što morate znati!

Iznimno toplo i sunčano vrijeme prošlog tjedna, ali i koji slobodan dan vašeg godišnjeg odmora ponovo su vas potaknuli na uživanje u prirodi. Je li sunce ponovo ostavilo trag? Ako ste preživjele peckanje i zatezanje od crvenila, sad se vaša koža nalazi u drugoj fazi – počelo je neugodno perutanje.

Evo nekoliko koraka koje trebate poduzeti – i nekoliko koje trebate izbjegavati – kako biste ublažili bol od opeklina od sunca, pomogli koži da zacijeli i, ako imate sreće, ograničili ljuštenje kože. (Jedini siguran način da izbjegnete ljuštenje je da se prije svega zaštitite od opeklina.)

koža-beauty-ljuštenje-skin-modnialmanah

Kako ponovo vratiti kožu u balans i ukloniti dio koji se oljuštio? Ovo su savjeti!

Na dio kože koja se ljušti nanesite obilato aloe vera gel ili hidratantnu kremu bez povlačenja i skidanja suhih dijelova kože. Ovo će ubrzati zacjeljivanje kože, kao i omekšati mrtvu kožu i učiniti je manje primamljivom za uklanjanje. Zaštite se od sunca. Vašoj opečenoj koži treba vremena da zacijeli. Zapravo, vaša je koža sklonija oštećenjima od UV zraka čak nekoliko tjedana nakon opeklina.

Što nikako ne činiti?
Ne gulite mrtvu kožu jer se ispod nje nalazi mlada koža koja je posebno osjetljiva izlaganju suncu. Kožu prekrijte mekanom odjećom. Kad mlada koža prestane biti ružičasta, višak stare, osušene kože uklonite laganim pilingom (griz plus maslinovo ulje). Tako ćete potaknuti cirkulaciju kože, kožu detaljno nahraniti a višak mrtvih stanica ukloniti.

Trenutno nema komentara

Comments are closed