Koristite li vikend za shopping? Evo što morate znati…

Kupovina odjeće za cijelu obitelj ne mora nužno biti i stresna avantura po jednom od trgovačkih centara. Umjesto da iscrpljujuće lutate od trgovine do trgovine odaberite modnu kuću-modni lanac i fokusirajte se na ponudu i ono što trebate. RESERVED je savršeno mjesto za kupovinu odjeće, obuće i modnih detalja za cijelu obitelj.

 Kako olakšati kupovinu?

Napravite spisak
Tjedan dana prije odlaska u kupovinu napravite spisak onoga što vam je potrebno.

Limitirajte budžet
Unaprijed odredite koliko ćete novca izdvojiti i pridržavajte se toga. Ako prekoračite planiranu sumu, imajte za to dobar razlog. Potrudite se da sve plaćate gotovinom jer ćete tako lako kontrolirati koliko ste novaca potrošili i koliko vam je ostalo. U slučaju da se ipak odlučite za peglanje kartice nemojte odlaziti u nedozvoljeni minus.

Kupovina u društvu
Majku, muža ili prijateljicu povedite u šoping samo ako zaista uživate u njihovom društvu dok kupujete. U suprotnom, muž će vas stalno požurivati, majka neprestano savjetovati, a vi ćete od silne nervoze željeti samo završiti sa šopingom.

Svi na jednom mjestu
Ukoliko kupujete u krugu obitelji, prvo se posvetite suprugu i djeci. S njima pogledajte ponudu, pričekajte dok sve ne isprobaju i dok u potpunosti ne završe s kupovinom. Kad završite s njima, supruga zamolite da s djecom izađe iz trgovine kako biste u miru isprobali outfite za sebe. Duboko udahnite, limitirajte vrijeme i krenite u potragu za vlastitim modnim stajlinzima.

Ukoliko ste u kupovini s djetetom…
• Djeca imaju granice. Oni se mogu umoriti, biti gladni, uzbuditi se zbog kupovine; nekad im je potreban san, malo svježeg zraka, malo trčanja, a nekad i zagrljaj ili poljubac. Ako nije zadovoljno, vaše će dijete postati nervozno, nestrpljivo, nestašno. Zadovoljiti im neku od ovih potreba, bar nakratko, može osigurati mirnu dalju kupovinu.
• Djeca su radoznala. Ona svijet oko sebe spoznaju svim čulima. Privući će ih skoro sve, boja, oblik, građa svega što stoji na policama u trgovini. Dijete želi sve dodirnuti. Ponekad mu to i valja dopustiti – ako nije nešto lomljivo, dajte mu na trenutak proizvod da ga pridrži u rukama, a onda ga skupa vratite na mjesto. Ono želi sve vidjeti, a da promatra, bez doticanja, možeš mu uvijek dozvoliti. Pitanje je imate li ti dovoljno vremena za takvu kupovinu. Znatiželja djeteta je zdrava, normalna i mora se ukalkulirati u vrijeme kupovine.
• Bebe se vole nositi: Vjerojatno znate da je zrak u trgovinama klimatiziran i suh, što doprinosi da bebe i sasvim mala djeca brzo ožedne. Ako to imate na umu, nećete zaboraviti bočicu sa vodom, čajem ili mlijekom. Bebe se vole nositi, pa prilikom kupovine ponesite sling ili nosiljku.
• Klinci vole trčati: Ako malo dijete trči po trgovini, zaustavite se, uzmite ga za ruke, zagrlite, objasnite da mora biti u vašoj blizini, gledajući ga ravno u oči.

Foto: Nikola Zoko

Trenutno nema komentara

Comments are closed