Koristite kistiće za šminkanje? Evo što morate znati!

Nanošenje pudera, rumenila ili sjenila puno je brže i bolje ukoliko prilikom šminkanja koriste kistiće. Različitih širina i namjene, oni će vam pomoći da na brz i jednostavan način nanesete na lice željene proizvode. Što se događa s kistićima nakon šminkanja? Stavljate ih u svoje kozmetičke torbice kako bi vam zatrebali i sutradan…

Vjerovale ili ne, istraživanje je pokazalo kako samo 39% žena čisti kistiće jednom mjesečno (a koristite ih svaki dan), a 22% žena ih opće ne čisti. Kad se tolik skore od pudera i ostale šminke, završe u smeću! Ukoliko ste se prepoznale, čitajte dalje! Baš kao što se umivate svakog dana, trebalo bi oprati i kistić s kojom prekrivate nedostatke na svojem licu. Razlog je vrlo jednostavan-u njihovim dlačicama ostaju ostaci šminke, mrtve stanice vaše kože, bakterije što u kombinaciji može biti vrlo štetno za vašu kožu.

beauty-make-up-šminka-kist-modnialmanah

Evo kako na najjednostavniji način održavati kistiće lijepim i čistim:
• Mnogi proizvođači šminke u svojoj ponudi, imaju i proizvode za čišćenje kistića. Ukoliko ih ne vidite na policama, pitajte postoje li. Takvi proizvodi u svojem sastavu imaju kombinaciju sastojaka koji u potpunosti otapaju (skidaju s kista) i vodootpornu šminku.
• Ukoliko nemate takvo sredstvo kistiće možete oprati s nekoliko kapi sredstva za pranje suđa ili u baby šamponu. Pazite samo da dobro isperete.
• Kako na najjednostavniji način oprati kist? Namočite kistić u toplu vodu pazeći da ne močite dršku kista (posebno ako je drvena) jer bi vam se stalnim namakanjem kista moglo dogoditi da vam počnu ispadati dlačice iz kistića. Na dan stavite kap deterdženta za pranje suđa i malo vode te kistom počnite raditi krugove. Kad se kistić dobro zapjeni operite ga toplom vodom.

Koliko često mijenjati četkice? Imajte na umu da kistići imaju rok trajanja. Čim promijene boju i imaju specifičan miris, vrijeme je za njihovo mijenjanje.

Trenutno nema komentara

Comments are closed