KONCERTOM STJEPANA JIMMYJA STANIĆA ZATVARA SE 24. LJETNA SCENA AMADEO

Humanitarnim koncertom Jimmyja Stanića u nedjelju 10. rujna s početkom 20.30 sati u Klovićevim dvorima zatvara se još jedna uspješna sezona jedine zagrebačke ljetne polivalentne scene čiji program traje tijekom kolovoza i rujna. Tijekom ljeta na Sceni Amadeo se izvede pedesetak kazališnih predstava, koncerata i filmskih događanja uz sudjelovanje više od dvjesto renomiranih hrvatskih i inozemnih umjetnika.

Osim iznimne umjetničke vrijednosti, svom djelovanju Scena Amadeo već niz godina daje i humanitarnu notu u suradnji s Rotary clubom Zagreb Kaptol .

lifestyle-ljetna-scena-amadeo-jimmy-stanić-modnialmanah

U Hrvatskoj svake godine 200-tinjak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završava srednju školu, a ponekad čak i namjerno padaju četvrti razred srednje škole, jer strahuju kako dalje. Upravo je iz tog razloga Rotary club Zagreb Kaptol pokrenuo jednu od najuspješnijih i najdugovječnijih humanitarnih akcija – Korak u život. Akcija je započela 2008. godine te se od tada svake godine osiguravaju stipendije za mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji, a koji imaju želju, no ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje. Od početka akcije osigurana su sredstva za više od 200 stipendija, a uz Rotary club Zagreb Kaptol, u akciju su uključene najveće hrvatske kompanije. Uz njih, svojim su aktivnim sudjelovanjem akciju podržala i mnoga imena hrvatskog sporta, glazbe i kulture.

Jedan od njih svakako je i Stjepan Jimmy Stanić, hrvatski glazbenik, gitarist, pjevač te kontrabasist. Svoju iznimnu muzikalnost počeo nam je otkrivati kao dvadesetogodišnjak, kao gitarist, pjevač i izvrstan kontrabasist džezističkog nagnuća. Ugodan bariton zarana mu postaje glavnim instrumentom, a duboki glas fino je legao uz akustični zvuk gitare, mandoline i njegova kontrabasa, jednako kako se i godinama konformno osjećao u okruženju raskošnog bigbendovskog instrumentarija, revijskih ili kombo sastava. Na estradnoj vjetrometini izložen varljivoj ljubavi publike te stranputicama i brzacima, kroz koje se prolazi u potrazi za umjetničkim gralom, ostao je uspravan, na onoj svjetlijoj, sunčanoj strani.

Koncerti Jimmyja Stanića i njegove Barbare kao specijalne gošće uvijek su prava glazbena, ali i scenska poslastica, a pridodamo li k tomu i humanitarni aspekt teško da postoji bolji način da se obilježi kraj ljeta u Zagrebu.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS