Koliko znate o kremama? Jesu li nam potrebne dnevna i večernja ili je dovoljna samo jedna?

Potrebu za korištenjem noćne kreme uzrokuje kronobiološki ritam kože i tijela. Tijekom noći dok spavate, metabolizam kože se budi- posebno je koža aktivna između 3 i 6 sati ujutro kad se stanice epiderme dijele i osvježavaju. Kako bi ovaj proces bio uspješniji, koži je potrebna pomoć i to lipidima, amino kiselinama, ostalim sastojcima koji će joj pomoći da se brže regenerira i ostane mekana i sjajna. Dnevna nam je krema potrebna kao zaštita kože od štetnih utjecaja koji nas okružuju, ali ona predstavlja i odličnu podlogu krenemo li sa šminkanjem.

Koju kremu odabrati? Odgovor se krije u ZIAJA linijama koje su žene davno ocijenile kao kreme s čudotvornom moći da licu pruže maksimalnu zaštitu. U razdoblju od 04.07.-06.11.19. u svim dm-ovima traje akcija trajno dobre cijene pa ono što želite, volite i trebate možete kupiti puno povoljnije.

ziaja-kreme-modnialmanah-beauty-kozmetika-koža-njega

Nakon 30 godina neka vaša krema ima u sebi proizvode za zaglađivanje bora. Upravo tada se pojavljuju prve, pa je potrebno reagirati na vrijeme! Do svojeg 45 rođendana koristite kreme koje su obogaćene vitaminom C i voćnim kiselinama. Ovi sastojci kožu oporavljaju, daju joj sjaj i vidno je podmlađuju. Nakon 45. godine kožu je potrebno i dodatno hraniti. Upravo iz tog razloga potrebno je koristiti obogaćene kreme. Naravno, treba biti oprezan sa ovim kremama, s obzirom da je kod nekih žena koža dovoljno masna i u 50-tim godinama. U tim slučajevima treba se opredijeliti za kremu koja u sebi sadrži cink koji isušuje sebum i hrani kožu.

Savjet više: Noćna krema je gušća od dnevne i u sebi ima sastojke koji vlaže kožu i pomažu u njezinoj regeneraciji. Upravo zato na njoj nemojte štedjeti!

Foto: Nikola Zoko

Trenutno nema komentara

Comments are closed