Klinci, klinke, mame, tate… Evo što pogledati ovog mjeseca u kazalištu Žar ptica

Kazalište je super prilika za izlazak. Klinci se lijepo urede pa s mamom i tatom u omiljeno kazalište. Obiteljski izlazak, ali i navika da se gledaju predstave je ono što trajno ostaje u svakom djetetu. Ide li kao malo u kazalište, lijepe će navike samo razvijati kroz svoj život…

Jedno od najdugovječnijih zagrebačkih dječjih kazališta, Žar ptica i ovog studenog otvara vrata manjim i većim klincima i poziva na gledanje čak 4 prekrasne predstave.

Evo što pogledati u studenom:
Odmah na početku studenog u nedjelju 3. 11. u 11 sati na repertuaru je predstava HEIDI putuje u planine. Najpoznatiji roman za djecu Johanne Spyri o djevojčici Heidi koja ima ima nježno srce i gdje god dođe sa sobom donese dobrotu i radost, režirao je Želimir Mesarić. Svojom toplinom Heidi omekšala je srce mrzovoljnom djedu, sprijateljila s nepovjerljivim dječakom Petrom…

lifestyle-žar-ptica-modnialmanah
HEIDI

Igraju Amanda Prenkaj, Hrvoje Zalar, Ana Marija Vrdoljak, Petar Atanasoski, Gorana Marin, Nataša Kopeč, Ante Krstulović, Berislav Tomičić, Drago Utješanović, Sanja Crljen, Robert Bošković i Milena Pajić.

Nedjeljna matineja 10. studenog u 11 sati bit će posvećena neobičnom malom zaigranom osobenjaku Antuntunu iz poznate pjesme Grigora Viteza. KAKO ŽIVI ANTUNTUN vješto nam pokazuje kako je moguće živjeti drugačije, ‘na svoj način’ i biti sretan.

lifestyle-žar-ptica-modnialmanah
KAKO ŽIVI ANTUNTUN

Antuntuna igra Ante Krstulović u režiji Helene Petković.

17. studenog u 11 sati za malo stariju djecu, od petog do osmog razreda, na repertoaru je klasik Zvonimira Milčeca, ZVIŽDUK S BUKOVCA. Priču o nestašnom djetinjstvu skupine dječaka na poznatom zagrebačkom brijegu, režirao je Mario Kovač prema adaptaciji Ane Prolić. Giza, Truli, Dugi, Bimbo, Kanta i Rolo učenici su petog razreda koji su se prije svojih avantura uvijek sastajali na križanju Gornjeg Bukovca. Tu su i debeli trgovac Špoljarić, Gizina obitelj i stari razrednik Deščak, koji im je znao reći kako u životu sve treba znati, pa i zviždati, odaslavši tako antologijski zvižduk s nekog davnog Bukovca.

lifestyle-žar-ptica-modnialmanah
ZVIŽDUK S BUKOVCA

Igraju: Petar Atanasoski, Domagoj Janković, Bruno Kontrec, Petar Cvirn, Marko Cindrić, Berislav Tomičić, Nikša Marinović, Zrinka Kušević,Nataša Kopeč, Ante Krstulović, Zoran Pribičević, Vesna Ravenšćak Lozić i Petra Kurtela.

Mali i veliki medo, Berislav Tomičić iz predstave TI I JA MALI MEDO zabavit će djecu na matineji u nedjelju 24. studenog u 11 sati. Slikovnica Martina Waddella, govori o ljubavi i prijateljstvu, edukativna je i zabavna priča ispričana uz puno songova.

lifestyle-žar-ptica-modnialmanah
TI I JA MALI MEDO

Ulaznice na sve predstave dostupne su na www.ulaznice.hr

Trenutno nema komentara

Comments are closed