Kape i šeširi su must have – evo kako odabrati pravi model!

Temperature su prave zimske, a najhladnije godišnje doba i službeno počinje ovog tjedna. Upravo zato ne zaboravite onu staru da kapa glavu čuva! Kako je ona odavno prestala biti samo zaštita od hladnih dana, već pravi začin modnih kombinacija naučite odabrati model koji odlično odgovara stilu kojeg nosite ali i vašoj frizuri, tonu kože, očima. Kape i šeširi su must have !

Znate li kako odabrati pravi model?
U ponudi brojnih brendova je veliki izbor kapa i šešira, o tome koji ćete odabrati ovisi prije svega veličina glave i oblik lica. Za uska i duguljasta lica idealne su kape s mogućnosti preklapanja preko ruba kako bi se dodao volumen. Ako je rub druge boje, optički ćete prepoloviti dužinu glave i smanjiti njegovu ovalnost. Za one koje imaju okruglo lice idealni su modeli s dominantnim ukrasom na vrhu jer taj ukras osim što je izrazito moderan ove sezone optički dijeli glavu na dvije polovice. Automatski je lice uže. Manjim licima pristaje jednostavnija kapa od toplog pletiva, a ženama velike glave model koji se može nositi asimetrično. Francuska kapa koja je jedna od najpopularnijih kapa današnjice pristaje svima. Pazite na materijal od kojeg je napravljena – topla, mekana sklona korigiranju pristaje licima s naglašenim jagodicama i ženama veće glave, dok klasična tanjurasta ženama srcolikog oblika lica. Kad je o kapama riječ, važna je i kosa. Uvijek je lijepo da kosa proviruje ispod njenog ruba. Vrijedi li to pravilo i sa šeširima? I šeširi su modni detalj koji je postao dio outfita, a ovo je osnovni princip odabira – što je lice manje/uže to neka bude i manji obod šešira, a što je lice punije to neka na obodu bude utor. Za razliku od kapa gdje je lijepo da se vidi kosa, kod šešira je često elegantno i sakriti kosu!

Koju boju odabrati?
Kad je o bojama riječ, kape i šešire možete odabrati po principu spajanja s ostatkom vašeg zimskog outfita, ali i tako da odaberete boju koja podržava total look, ali i vašem licu daje svježinu i potrebnu toplinu. Odaberete li dobru boju kape moći ćete slobodno smanjiti i količinu make up-a. Koji su dobri primjeri? Za žene svijetle boje puti i očiju su kapice obojane u tople boje spektra (ružičasta, crvena, žuta). Za one toplije boje puti odličan su izbor kape u hladnim bojama koje trebaju biti u skladu s očima (zelena boja kape uz zelene oči primjerice)

Znate li? Kape su primarno pokrivalo za glavu, ali i puno više od toga. One štite od hladnoće, ali i savršeno prekrivaju lošu frizuru, sijede vlasi, izrast. Po bontonu ih žene ne trebaju skidati u zatvorenim prostorima, pa su unatrag nekoliko sezona kape postale pravi modni detalj.

Trenutno nema komentara

Comments are closed