Kako se šminkom pomladiti? A ne postarati!

Vjerujemo kako ste se, svladavajući trikove u šminkanju, uvjerili da vas neki potezi mogu učiniti starijima, odnosno mlađima! Kako je svima u interesu izgledati najbolje u svojoj koži (pa čak i ako imate godina), danas naučite male trikove pomlađivanja uz pomoć pudera, sjenila, maskare…

Krenimo redom – kako se pomladiti šminkanjem?

Pogled pun mladosti!
Ukoliko imate naviku šminkanja očiju, pazite koje poteze činite! Naglasite samo gornje trepavice, a ono što treba izbjegavati je olovka za oči na donjim kapcima. Na kapak stavite malo primera i nemojte se bojati metalik nijansi. Koristite boju breskve, ružičastu, zlatnu i zasjat će vam cijelo lice. Ne samo oči!

Dajte strukturu licu!
Najbolje ćete to napraviti uz pomoć rumenila, no neka bude s mjerom. Učite iz primjera Mille Jovovich. Nježno i suptilno tek toliko da vam da sjaj i naglasi jagodične kosti. Nemojte da bude previše napadno ili pak previše svijetlo. Za tamni ten birajte brončana rumenila, a za svijetlu put rumenilo u boji naranče.

Kakve su vam obrve?
Nakon 50-te godine obrve postaju sve tanje. Kako bi izgledale prirodnije, rupe popunite puderom, stavite sjenilo za obrve i uredite ih češljićem. Kod pudera pazite da boja bude negdje između boje vaših obrva i kože.

Blijedi ste? Vratite licu sunčani sjaj!
Za topliji izgled, lagano preplanuo posegnite za bronzerom koji ćete nanijeti na čelo, obraze i nos. Naravno, sve s mjerom, jer je bitno da se bronzer lijepo stopi s vašom kožom. Prilikom odabira bronzera birajte one koji su jedan ton tamniji od vaše kože. Kako biste zadržali topli izgled cijelog make upa, nemojte koristiti crnu olovku za oči već, probajte sa smeđom.

makeup-modnialmanah-beauty

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS