Kako organizirati vlastiti ormar?

Istraživanja su pokazala da žene nose samo 20% odjeće koju imaju u ormaru. Zašto je to tako? Najčešće volimo nositi odjeću koja je udobna, koja nam odgovara i u kojoj izgledamo lijepo. Kako složiti ormar i učiniti ga praktičnim dijelom doma, pogledajte u mojim današnjim savjetima.

Imate li u ormarima hrpe odjeće koja je staromodna (čuvate je u nadi da će se za 10 godina vratiti u modu), koja vam više ne odgovara (pomirite se s činjenicom da nakon dvije ili više trudnoća ne možete nositi ultra kratke minice i topiće), i što je najvažnije, u kojoj ne izgledate i ne osjećate se lijepo?!

ormar_fashion_savjet_modnialmanah

Kako organizirati ormar ?
• Najprije ispraznite cijeli ormar, pogledajte hrpe odjeće koju imate i razmislite kada ste posljednji put odjenuli svaki od izloženih odjevnih predmeta.

• Komade odjeće koje niste nosili već godinu dana i koji nisu u dobrom stanju, odmah donirajte nekoj dobrotvornoj organizaciji. Ovo se ne odnosi na svečanu odjeću, koju morate imati u svom ormaru.

• Svake godine ponovite ovu jednostavnu proceduru kako bi vaši ormari ostali dobro organizirani

• Vlastiti ormar možete organizirati i prema sezonama, pa tako zimi svu ljetnu odjeću smjestite u kutije ili kofere, a ljeti učinite isto sa debelom zimskom odjećom.

• Jako je važno da se, svaki put kada kupite sebi neku novu modnu krpicu, riješite nekog starog komada odjeće koji više nije u modi, kako bi uvijek održavali otprilike isti volumen odjeće.

• Da bi se što lakše snalazili u ormaru, objesite/složite zajedno sve komade odjeće koji pripadaju istoj kategoriji, kao na primjer veste uz veste, a haljine uz haljine

• Obavezno izbjegavajte sortirati odjeću prema bojama, jer ovaj sistem će napraviti ogromnu konfuziju u vašem ormaru

• Poželjno je unutar jedne kategorije odjeću sortirati prema bojama, od nježnijih do jačih tonova i slično

• Razvrstavajte odjeću na formalnu i neformalnu, tako da su vam poslovna odjela na jednoj strani ormara, a casual odjeća na drugoj strani ormara.

Prije nego li vratite odjeću u ormar sortirajte je ovako…
1. hrpaOSTAJE – odjeća koju volite, koju redovito nosite (barem 1 mjesečno ili 2 puta godišnje kad se radi o svečanoj odjeći) i koja ostaje
2. hrpa POKLONITI – donacije (za majku, sestru ili prijateljicu, za lokalni Caritas ili drugu udrugu. Neka odjeća koju darujete bude uredna i svježe oprana)
3. hrpa BACITI – ili izrezati i koristiti kao krpe za brisanje prašine ili odnijeti na reciklažno dvorište, što je bolja varijanta za one koje osjećaju grizodušje pri pogledu na potrganu staru majicu iz srednje škole

Trenutno nema komentara

Comments are closed