Kako odjenuti ‘haljinu spavaćicu’ ovog proljeća?

Jednostavna haljina koja prati siluetu, s čipkom koja je modni detalj među prvima je u modni fokus stavila legendarna Kate Moss. Ovu, tada prozvanu drsku haljinu, odjenula je na premijeru jednoga filma ne sanjajući kako će utkati put novom modnom trendu. Od tada pa sve do danas ovaj model haljine nalazi se u top deset modela svake sezone.

Kako će izgledati ‘haljina spavaćica’ ove sezone?
U fokusu su dva modela – jednostavna haljina koja prati siluetu s tankim naramenicama koje omogućuju da ispod ovog modela haljine odjenete majicu ili dolčevitu ili kratka haljina čiji je rub ukrašen širokom čipkom. Za razliku od duge haljine koju vrlo lako možete pretvoriti u ‘treger šos’ kratki model haljinice nosite bez ičega ispod, a po potrebi se utoplite sakoom ili kardiganom.

Koji još savjet trebate?
Prvi modeli ovakve haljine imitirali su u potpunosti spavaćicu. Tkanine su bile sjajne i tanke te su ocrtavale sve nedostatke tijela. U novijim verzijama ove haljine pojavljuje se tkanina koja je čvrsta i kompaktna pa model mogu odjenuti žene različite građe tijela. No, ipak treba paziti na sljedeće:

  • Imate li široke bokove model haljine neka bude u A s prorezima sa strane
  • Imate li naglašen dekolte odaberite model haljine sa širokim V izrezom
  • Pazite na čipku koja se nalazi na ovoj haljini. Za dnevne haljine neka bude uska, a za one koje ćete odjenuti u posebnim prigodama šira.
Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS