Kako miriši vaša torba? Ne sviđa vam se miris ? Evo što morate znati!

Izvadili ste iz ormara, ladica ili kutija torbe koje će obilježiti jesen. Prije nego li ih napunite sitnicama pomirišite unutrašnjost. Miriši li osvježavajuće ili se unutar vaše ljepotice uvukao miris koji ne želite?

Kako bi torba bila osvježena, a miris unutar nje neutraliziran evo što morate znati:

  • Kad nešto ima neugodan miris, naša je reakcija posegnuti za prvim proizvodom za koji se tvrdi da ima moć uklanjanja mirisa i naslijepo ga poprskati posvuda. Prije nego li to učinite istražiti upute za njegu materijala vaše torbe. Torbe izrađene od čvrstog najlona, umjetne kože ili platna moći će podnijeti sapun i deterdžent, ali torbica od prave kože ili sa svilenom podstavom možda će trebati posebne proizvode za borbu protiv neugodnih mirisa bez oštećenja.
  • Nakon što točno znate od čega je napravljena unutrašnjost i podstava vaše torbe ili torbice, postoji nekoliko prirodnih opcija kojima se možete poslužiti u borbi protiv neugodnog mirisa torbe. Jedan od najučinkovitijih svakako je soda bikarbona posebno njezini kristali. Soda bikarbona sastoji se od malih kristala koji privlače kiseline i baze – građevne blokove molekula mirisa. Kada ove nestabilne molekule mirisa dođu u kontakt s kristalima u sodi bikarboni, pretvaraju se u sol i neutraliziraju miris.
  • Ako vaša torbica miriše na dim nakon što ste sve izvadili, obrišite vanjsku stranu i podstavu s jednakim dijelovima vode i octa lagano navlaženom krpom i ostavite da se smjesa osuši. Ocat je prirodni neutralizator mirisa, lagan za tkanine i odlično mjesto za početak borbe protiv neugodnih mirisa.
  • A što je s ručkama? Ručke temeljito očistite mekanom pamučnom krpicom koja može biti mokra (dodajte malo alkohola) kako bi pokupila svu nečistoću, a potom suha kako bi se uklonili tragovi vlage.
torbica-miris-neugodni-praktični-savjet-modnialmanah
Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS