Kako korigirati vlastitu građu tijela? Lako!

građa-tijela-kruška-jabuka-modni-almanah

Ma koliko se trudile, držale dijetu vaš struk nikada nije dovoljno uzak, guza zategnuta, a trbuh ravan? Barem ne onoliko koliko biste željele. Možda vas ovo neće utješiti, ali ponekad niste vi krivi jer ste vjerojatno ove kritične zone dobili u nasljedstvo od vaše mame.

Bokovi,guza i butine
Vi po građi spadate u „kruškice“? Taloženje masnih naslaga u ovom dijelu tijela ukazuje na to da unosite previše kalorija. Potencijalni krivac je i posao koji zahtjeva višesatnu „vezanost“ za stolicu.

Savjet više: Šećite što više. Kada idete na posao parkirajte auto malo dalje od zgrade u kojoj radite, pa dio puta propješačite. Izbjegavajte lift, ako je moguće i idite stepenicama. Od pomoći su i namirnice koje ubrzavaju metabolizam, kao što su zeleni čaj i čili.

“Šišmiš” ruke
Ako se koža na rukama vaše mame tijekom godina opustila, postoji velika šansa da će se tako i vaša. Za to nisu krivi samo zakoni gravitacije, ovaj problem je gotovo nužna posljedica dojenja, pa su žene koje su rodile u potencijalnoj opasnosti.

Savjet više: Ako na vrijeme počnete s vježbama koje oblikuju mišiće ruku, bicepse i tricepse, kada budete u zrelim godinama ruke nećete morati skrivati rukavima.

Bujne, ali obješene grudigrađa-tijela-kruška-jabuka-modni-almanah
Ako morate da se nosite sa ovim „problemom“, vi ste prava sretnica. Ali, ako se previše opustite, to će se i njima vremenom dogoditi. Neke žene su genetski predodređene da imaju velike grudi i da se svaki dodatni gram masnih naslaga koje zarade skladišti upravo u njima. Ako vaša jaka trojka nije posljedica PMS-a ili možda zadržavanja tekućine u organizmu, uživajte u njoj i održavajte je u formi vježbama.

Savjet više: Ukoliko ste primijetili da je veličina vaših grudi povezana s zadržavanjem tekućine u organizmu, unosite više vode. Ona će potaći izbacivanje soli koja je glavni krivac za sakupljanje tekućine u organizmu.
Od pomoći su namirnice koje ubrzavaju metabolizam, kao što su zeleni čaj i čili.

Opušteni trbuh
Svaki put kad obučete haljinu koja je pripijena uz tijelo, vaše raspoloženje i seksi izgled pokvari brežuljak koji iskoči ispod tkanine? Ako ste u predmenstrualnom periodu, ova situacija je sasvim normalna i očekivana. Neke se žene u tjednu prije ciklusa udebljaju čak nekoliko kilograma. Ukoliko niste u PMS-u, a imate tendenciju da se debljate u području oko trbuha , možda je uzrok vaših muka stres.

Savjet više: Ublažite posljedice tako što ćete rafiniranu hranu prepunu aditiva zamijeniti žitaricama i zdravim proteinima kojih ima u soji, ribi, sjemenkama suncokreta i orašastim plodovima. Ali, morat ćete i da se bacite na sportske aktivnosti. Kombinirajte vožnju biciklom i brzo trčanje jer je dokazano da ova kombinacija sagorijeva tri puta više masti nego bilo koja druga aktivnost.

Trenutno nema komentara

Napišite komentar

Vaša email adresa neće biti prikazana