Kako je BLACK FRIDAY postao BLACK WEEK?!

Tko bi šopingirao danas, sutra, prekosutra kad se zna da će u petak početi šoping ludnica?! Zato se o Black Friday-u, tom slavlju šopinga, počelo šuškati još jučer, a mnogi su brendovi počeli s popustima u ovom tjednu.

Za sve vas koje pauzu za kavu i ručak ovih dana ne koristite za predah od kompa i odmaranje očiju na zelenilu koje vas okružuje, nego surfate tražeći još, i samo još onoga što biste mogle pokupovati, slijedi kratka pričica o tome što je zapravo Black Friday, ali i na koja tri načina šopingirati. Ono što ulovite sada na popustu ne isplati se vraćati jer povrat novca neće biti dostatan za novi komad po punoj cijeni.

Zato, oprez, pripremite se za pametnu kupovinu! Evo što morate znati…

  1. Napravite šoping listu
    Osvijestite što zapravo želite kupiti i držite se toga. Jer, jasno je svima da na sniženju od 50 posto lako možete kupiti aparat za kokice, sladoled, ili mikser s X nastavaka koje uopće ne trebate, hrpu hulahupki kakve imate u svojim ladicama, 10-ti ‘na istu foru’ rajf i tako…. Dalo bi se nabrajati! Kupovina na Black Friday-u je uspješna samo ako ste kući stigle s onim što zapravo trebate. I što ste platile toliko malo da vam ste doživjele vrhunac adrenalinskog vala.
  2. Kupujte na poznatim mjestima!
    Na taj ćete se način lakše snalaziti, ali tražiti/naći ono što želite. Ukoliko je trgovina presložena (što se može lako dogoditi) recite prodavačici što tražite. ”Znate, tražim haljinu koja je prošlog tjedna bila na ovoj strani trgovine, i na lutki u izlogu” – je odličan orijentir za potragu. Još ako ste isprobale veličinu, za nekoliko ste minuta ulovili ono što ste željeli.
  3. Kupujte same ili u društvu koje vas ne opterećuje!
    Recimo frendica ili mama su uvijek dobro društvo. Razdvojite se i listajte odjeću na popustu pa se nađite sa svojim hrpicama i komentirajte. Jedna drugoj ćete naći puno toga, ali i pomoći u racionalnom odlučivanju što na kraju kupiti.

Savjet više: Ne zabotravite slojevito odijevanje (odlična je kombinacija tajica i tunike jer se lakom ožete presvući i mimo garderobe), ponijeti torbu uz koju imate ‘slobodne ruke’, ali i bocu s vodom i čokoladicu koja će vam podignuti energiju.

lifestyle-black-friday-black-week-modnialmanah-shopping

Znate li što je to Black Friday?
Tradicija kupovine i posebnih ponuda za Black Friday dolazi nam iz SAD-a gdje je Black Friday počeo dobivati na popularnosti tijekom 90-ih godina. Riječ je o shopping događanju koje se obilježava na prvi petak nakon američkog blagdana Thanksgiving (Dan zahvalnosti) s osnovnim ciljem – šopingiranju i nakon blagdana! A sve ono što je Američko i kod nas pada na plodno tlo, a čini se kako ćemo ove godine doživjeti prave popuste.

Trenutno nema komentara

Comments are closed