Kad biste samo znali… ovo je leglo bakterija, a koristimo ga svakog dana!

Kad osvijestite činjenicu kako su češljevi i četke zapravo skupljači svih nečistoća s naše kose počet ćete ih održavati na kvalitetan način. Za početak, zamijenite stare češljeve i četke i u svakodnevnu beauty rutinu uvedite nove. Njih počnite kvalitetno održavati kako biste im produžili rok trajanja ali i bili sigurni da čistu kosu češljate i čistom četkom.

beauty-hair-kosa-češalj-modnialmanah

Evo što morate znati!
• Koristite li u svakodnevnom češljanju češljeve, ne zaboravite ih jednom tjedno očistiti tako da ih dobro nasapunate šamponom, ostavite da djeluje neko vrijeme i bogato isperete vodom. Imate li gusti češalj, starom četkicom za zube nanesite šampon. Na taj ćete način skinuti svu nečistoću.
• Četke su jako opasni izbori bakterija posebno ukoliko njima češljate mokru kosu, pa potom suhu. Četke svih oblika umočite u posudu vruće vode u koju ste stavili malo sredstva za pranje suđa ili šampon. Ostavite da četka stoji dok se voda potpuno ne ohladi, povremeno miješajući vodu.
• Okrugle četke s kojima samo fenirate kose prije svakog korištenja pošpricajte sredstvom za dezinfekciju. Na taj ćete način ubiti bakterije i na čistu kosu stavljati i čistu četku.

Trenutno nema komentara

Comments are closed