Intervju dana: Kare je specijalist za poseban dizajn!

Volite li, poput nas, malo drugačije urediti prostor u kojem živite i radite, kupiti pokoji dizajnerski komad namještaja i neobične detalje vjerujemo kako se ljubitelji KARE filozofije. Nekad dostupne samo u nama susjednim zemljama (nama omiljen je onaj u Beču) od ovog je mjeseca KARE shop otvoren i u Zagrebu. Atraktivan prodajni prostor proteže se na površini od 700 kvadratnih metara, nalazi se u King Crossu i dizajniran je tako da u laganom razgledu/obilasku možete uživati u svemu, čak i najmanjim sitnicama.

Na svečanom otvorenju, upoznali smo Petera Schonhöfena, jednog od dvojice osnivača kompanije KARE Design GmbH s kojim smo popričali o tome kome kako je KARE nastao, što očekuje od domaćih kupaca, je li IKEA njihov najveći konkurent i gdje se nakon Zagreba otvara nova KARE adresa.

KARE-modnialmanah-Peter-Schonhöfen

Posao ste počeli kao mlad čovjek. Danas, kad KARE broji 100 adresa u najpoznatijim gradovima svijeta, razmišljate li da ste nešto trebali napraviti drugačije?
Moje je pravilo – nikad se ne osvrtati, uvijek gledati u budućnost. Isto tako, izbjegavati pogreške drugi put. Uvijek sam otvoren za nove izazove. Kad pogledate, prije 10 godina smo se upoznali s mogućnostima iphona, od tada je sve jednostavnije i bolje. Hajmo vidjeti što će nam donijeti idućih 10 godina.

Kako ste se uopće odlučili pokrenuti KARE?
Osnovna želja nam je bila razviti vlastiti ‘funky’ dizajn i predstaviti ga na dosadnom tržištu. Do tada je Rock n’ roll i Rockstars u uređenju doma bila nepoznanica. Mi smo to prvi pokazali.

Koja je osnovna filozofija KARE koncepta? Po kojem principu ‘završavaju’ dizajnerki komadi u trgovinama?
Osnovna filozofija glasi: više ukusa za manje novca! Uvijek smo u potrazi za dobrim dizajnom proizvoda, koji naglašavaju individualnost onoga tko ih odabire za prostor u kojem živi.

Kako se KARE prilagođava trendovima? Što je uopće moderno danas, kad je uređenje doma u pitanju?
Naši dizajneri puno putuju, gledaju svijet oko sebe, upijaju trendove. Puno raspravljamo o tome što je In i to želimo predstavit krajnjim kupcima. Pitate me koji su trendovi u uređenju doma danas – osnovni je trend da se danas sve što poželimo lakše uklapa u postojeći interijer. U trendu su boje, zanimljivi materijali, patchwork.

U Kare shopovima možemo naći dizajnerske komade namještaja. Budući da i u Hrvatskoj postoje dizajneri na tom području, razmatrate li opciju da izložite komade s domaćim potpisom?
Mi prihvaćamo svaki dizajn, bez obzira odakle dolazi. Iskreno, koncentrirani smo više na proizvodnju u Europi.

Mnogi trendseteri svijeta vole Kare, fotkaju se na društvenim mrežama, hvale se KARE trofejima. Tko je najpoznatiji svjetski ambasador vašeg koncepta?
Naši su fanovi zreli ljudi,ali i mladi blogeri, svi oni su nam jako dragi i jednako vrijedni. Ne radimo podjelu i ne dijelimo naše kupce na VIP i one koji nisu planetarno popularni.

Otvoren je prvi KARE shop u Zagrebu,što od njega očekujete?
Kreativne mušterije koje će tražiti inspiraciju u dekoriranju i namještanju prekrasnih stanova. Vjerne kupce koji će na društvenim mrežama objavljivati postove snimljene s Kare namještajem.

Planirate li širenje izvan Zagreba? Kad planirate nova otvorenja?
Kare filozofiju prenosimo i izvan Zagreba. Krajem ožujka otvaramo Dubrovnik, u travnju će Kare shopove dobiti Zadar i Pula.

Mislite li da su Hrvati spremni u svoje domove ubaciti neobične komade, posebno u Hrvatskoj koju je kao naciju osvojila IKEA? Bojite li se konkurencije?
Svatko, a posebno Hrvati, želi biti drugačiji od prosjeka, od mnoštva… Svatko se želi, na svim poljima izdvojiti iz mase. Tako i u svojem domu! Mi se ne natječemo niti ne uspoređujemo s masovnim tržištem! Mi smo specijalisti za izvanredan dizajn!

KARE mnogi opisuju kao vrhunac kreativnosti, ali i mjesto sa skupim cijenama. Što mislite o tome?
U našoj su ponudi uvijek proizvodi u različitim razinama cijena. Od onih koji su za niži budžet, do onih koji spadaju u kategoriju većeg dizajna i viših cijena. No, razumskih viših cijena. Naš si luksuz možete priuštiti. Kad razmislite, ljudi kupuju svakih nekoliko godina nove jeftine stvari kako bi njima zamijenili starije jeftine stvari. Pametniji način je rjeđa kupovina, ali kupovina dobre kvalitete, koji traju duže i daje potpuni doživljaj svakog proizvoda.

Trenutno nema komentara

Comments are closed