Imate li suknje koje su prekratke – evo kako ih produžiti!

Napokon ste napravile inventuru odjeće koju imate u ormarima i na jednu hrpu stavili on što je napravljeno od kvalitetne tkanine, što možete još nositi uz malu intervenciju krojačice. Ta krojačica možete biti same, (ili se prepustiti profesionalcima) realizirajući vlastitu ideju.

Dakle, znate li kako produžiti prekratku suknju?
Odgovor je vrlo jednostavan – kružnim detaljima koje ćete sašiti strojno, ručno ili odnijeti krojačici da to napravi za vas. Kako je reciklaža sve popularnija, pronađite nekoliko modela suknjica koje su vam preuske i prekratke i krenite sa spajanjem komada kako biste dobile jednu konkretnu suknju.

prekratke-suknju-produžiti-diy-napravi-sam-modnialmanah

Evo savjeta koje trebate:

  • Odredite dužinu koju želite postići sa suknjom koja je prekratka.
  • Pije bilo koje korekcije isprobajte prekratku suknju i pogledajte kako vam stoji. Obline često znaju podignuti dio suknje pa se dodatno može podignuti dužina. Zato je važno isprobati i označiti na tijelu koliko je potrebno produžiti željeni komad.
  • Sad skinite suknju i na ravnoj podlozi pogledajte koliko vam je centimetara za produživanje potrebno. U produživanju budite kreativne – umetnite potpuno drugačiju taninu od one od koje je napravljena vaša suknja, igrajte se rubovima koji mogu ukrašavati suknju…
  • Kako šivati? Ako ste vješte šivanju znate postupak, no ako nemate mašinu koja će vam pomoći u realizaciji ideje dijelove možete zalijepiti (odlična traka za porub zavjesa iz Ikee) ili sašiti ručno dodatno ukrašavajući dodani dio vezom. Ako ne ide ni to – krojačica u ‘sitnim popravcima’ vas čeka.
Trenutno nema komentara

Comments are closed