Imate li puno torbi – naučite ih organizirati u ormaru!

S jedne su strane žene koje početkom sezone biraju jedan model torbe koji se odlično kombinira sa svim odjevnim kombinacijama koje nose, a s druge one koje svaki total look upotpunjuju s modnim začinima kao što su torbice i cipele. Ove prve nemaju gužvu u svom ormaru, ali zato ove druge imaju ‘hrpu’ torbica koje upotpunjuju modnu sezonu. Kako organizirati torbice da vam budu uvijek u vidokrugu? Stavljate li ih u ormar, gurate u ladice, u kutije ili vješate na vješalice uz odjeću koju upotpunjuju?

savjet-torbe-ormar-organizacija-modnialmanah-organizirati

Kako bi torbe sačuvale svoj oblik, ali i ostale neoštećene evo na što paziti:

  • Smanjite ‘gužvu u ormaru’ selektirajući sezonske modele kako bi vam bile u fokusu torbe koje ćete kombinirati uz total look. Bap ka što radite zamjenu toplije i laganije odjeće, to isto napravite i s modnim detaljima. One torbe koje ne nosite (krzno ljeti i slama zimi primjerice) ispraznite i očistite te napunite starim krpama ili čarapama koje ne nosite. Najbolje bi ih bilo staviti u pamučne vreće (mogu poslužiti i oprani platnene torbe) i složiti u kutiju. Pazite da ih slažete tako da stoje ili su polegnute kako se ne bi nepotrebno lomile.
  • Torbe koje nosite uvijek složite tako da su vam pri ruci. Najbolje ih je objesiti u ormar ili na vješalicu blizu ormara. Prilikom vješanja pazite na to da vam se ručke ne oštete. Zato izbjegavajte metalne vješalice. Njih zamijenite okruglim plastičnim alkicama koje će držati torbe obješene bez oštećivanja ručki.
  • Ako je unutrašnjost torbe poprimila neugodan miris u unutrašnjost torbe stavite pamučnu tkaninu umočenu u eterično ulje. Zatvorite patentni zatvarač i ostavite torbu zatvorenu neko vrijeme. Ako vam se torba savila (posebno to može biti kod cekera) unutrašnjost torbe prijeđite parnim glačalom i dok je torba još topla objesite je da visi. Nabori će nestati.

Foto: Pexels

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS