Imate li problema sa zadebljanim stopalima? Probajte ovo ‘čudo od kreme’!

Naša stopala trče, skaču, vježbaju s nama i nose nas kroz život, stoga nipošto ne bismo smjeli zanemariti njihovu svakodnevnu njegu. Stopala su često u neprikladnoj obući – zimi ih pritišću čizme, ljeti su izložena u sandalama i otvorenoj obući. Stoga ne čudi da koža, osobito na petama, postaje tvrda, nastaju žuljevi i zadebljanja na koži koja s vremenom počnu boljeti. U životu ćemo na stopalima proći oko 160 000 kilometara – zar ona ne zaslužuju malo njege?

Zdrava stopala su lijepa stopala
Zadebljanje kože je dio normalne zaštite kože od trljanja, pritiska i drugih vrsta lokalne iritacije. Vanjski sloj kože, epiderma, reagira nakupljanjem i formira zadebljanja. Ovo područje zadebljane kože naziva se callus, a najčešće pogađa pete. Ovo stanje može se pogoršati i u konačnici koža može puknuti. Tada callus postaje problem jer ograničava kretanje i uzrokuje bolove. Tanka je granica između kozmetičkog problema i prepreke koja se može pojaviti čim koža na petama ispuca.

hansaplast-zadebljana-stopala-modnialmanah-beauty

Kontinuirana i redovita njega, kao i omekšanje pogođenog područja uz pomoć proizvoda s aktivnim sastojcima poput ureje, pomoći će pri sprječavanju nastanka zadebljane kože i uklanjanju ovog stanja tijekom vremena.

Važno – rutina njege stopala
Za održavanje stopala zdravima i njegovanima, potrebno je razmišljati i o ostalim čimbenicima koji se mogu uklopiti u rutinu njege stopala:

  1. Redovito uklanjanje zadebljanja, zatim njegovanje područja hidratantnom kremom.
  2. Kupka za stopala koja omekšava zadebljanu kožu pa je lakše odstraniti višak. Nakon kupke, namazati stopala hidratantnom kremom da se spriječi isušivanje kože.
  3. Koristiti masku za stopala prije odlaska u krevet – nanijeti bogati sloj hidratantne kreme za stopala, obući čarape od prirodnih tkanina i pustiti da se krema upije preko noći.
  4. Izbjegavati neudobnu obuću jer ona može prouzročiti niz problema – od boli u nogama do oštećenja živaca u stopalu i žuljeva.
  5. Hodati bosi – to je idealna vježba za stopala. Tako se jačaju mišići, tetive i zglobovi te se ujedno i masiraju stopala.
  6. Sport i vježbanje – idealni su jer jačaju mišiće i tetive te pokretljivost noge i potiču ergonomske pokrete.
hansaplast-zadebljana-stopala-modnialmanah-beauty

Stopala s godinama prirodno gube vlažnost i postaju osjetljivija pa im je potrebno pružiti dodatnu hidraciju. Kako bi stopala ostala hidrirana i glatka, svakodnevno je potrebno koristiti kremu za stopala, poput Intenzivne kreme protiv zadebljane kože s 20% ureje. Ona sadrži prirodnu i visoko učinkovitu, hidratantnu ureju koja pruža dugotrajnu i intenzivnu hidrataciju, također sadrži i aquaporin tehnologiju te time pomaže u regeneraciji suhe, grube i zadebljane kože. Hansaplast linija protiv zadebljane kože prikladna je i za njegu stopala dijabetičara.

hansaplast-zadebljana-stopala-modnialmanah-beauty

Bezbrižno ljeto uz Hansaplast liniju njege stopala
Ako se zadebljana koža ne tretira, a pritisak na određeno područje se nastavi, zadebljanje se može pretvoriti u kurje oko. Hansaplast Flaster protiv kurjih očiju omekšava kurje oči zahvaljujući aktivnom sastojku salicilnoj kiselini.

U ljetnim se mjesecima javlja i problem održavanja svježine stopala. Hansaplast Silver Active dezodorans za stopala visoko je učinkovit anti-perspirant koji će vas pouzdano štititi od neugodnog mirisa i znojenja do 48 sati.

Godišnje odmore često provedemo u aktivnostima koje zahtijevaju više šetnje i hodanja. Nerijetko se dese neugodni žuljevi, koji mogu pokvariti ljetovanje. Hansaplast SOS flaster protiv žuljeva trenutno ublažava bol, pomaže brzom zalječenju i štititi od prljavštine i bakterija.

Trenutno nema komentara

Comments are closed