Imate li previše odjeće? Napravite rasprodaju za prijateljice!

Zvuči na prvu neobično, ali ovo je jedinstven način da se riješite odjeće koja vam već duže vrijeme stoji u ormaru, ali bez kalkuliranja (ovo mi je šteta, možda ću još nekad obući). Dakle, napravite generalku ormara i ono što niste odjenule barem jednu sezonu (a sigurno ima onoga što čuvate godinama) stavite na hrpu. Isto predložite i svojim prijateljicama te ih pozovite u goste. Upad na ‘privatni sale party’ je naravno hrpica odjeće koju rasporedite na vješalice ili prebacite preko naslovna stolica.

Dok pijuckate kavu na početku partya razvrstajte odjeću koju ste zajedno skupile te odvojite gornje od donjih dijelova, haljine, modne detalje… Kad je sve pregledno, krenite u akciju i s prodajom i s kupovinom onoga što vam se sviđa te se tako riješite onoga što posjedujete, a napokon dokopajte onoga što vam se svidjelo kad je nosila vaša prijateljica.

Osim što je rasprodaja za prijateljice vrlo zabavna, ona ima i terapeutsko djelovanje. Organizirate li je samo sa svojom odjećom riješit ćete se onoga što posjedujete na lagan način. Novac koji ćete dobiti moći ćete iskoristiti za nešto drugo (primjerice putovanje). Radite li grupni sale party na kojem svaka od vas nešto prodaje odjeća koja je stajala u ormaru će početi živjeti, a vi ćete se osjećati ugodno jer potičete održivost i ekološku osviještenost.

Vikend je pred vratima, kažu bit će tmuran i hladan, pa pokušajte ovo organizirati već ovog vikenda…

Foto: Istockphoto

Trenutno nema komentara

Comments are closed