Imate li hrpu starih lakova za nokte? Evo kako ih spasiti od bacanja!

Lakirate li nokte, vjerujemo kako lakiće dijelite na one koje koristite svaki dan (nude nijanse, crveni, crni), i na one u kojima uživate na godišnjem odmoru. Posebno ljeti. Ukoliko ste ovih dana skupile popriličnu količinu lakova različitih boja, koje imate od prošlog ljeta vjerujemo da ste se suočili s činjenicom da su neki od njih (pre)gusti. Ako nisu promijenili miris (znate već kako miriše stari lakovi za nokte) vrijeme je da ih spasite i ponovo vratite u ‘modnu igru’.

Evo kako to učiniti: ono što su radile i naše bake, je ulijevanje acetona u gusti lak. Što nije ni loše jer aceton općenito najbolje djeluje u ovim situacijama jer je ujedno i aktivni sastojak većine lakova za nokte. No, koliko uliti acetona i kako spasiti strukturu laka za nokte? Isprobajte ovo- u stari lak za nokte nakapajte aceton pažljivo miješajući lak ili umočite bogato četkicu lakića u aceton i protresite bočicu s lakom. Kad ste postigli željenu gustoću laka ulijte još nekoliko kapi narančinog ulja, zatvorite dobro lak i pustite da prokuha u vreloj vodi. Svi sastojci će se sjediniti i dobiti ćete ponovo kompaktnu razmazivu masu za lakiranje.

savjet-lak-za-nokte-modnialmanah

Potražite razrjeđivač laka za nokte! Nakapajte ga pažljivo u stari lak (potrebno vam je samo nekoliko kapi) i dobro zatvorite. Uzmite bočicu laka u ruke, zagrijte bočicu i počnite rolati sadržaj po rukama. Razrjeđivač laka za nokte sadrži aceton koji razgrađuje lak, dok razrjeđivač laka za nokte sadrži kemikalije koje vraćaju konzistenciju laka kako bi ponovno postao tekući.

I za kraj – pazite kako spremate lakove za nokte! Vjerovali ili ne, njima više odgovara toplina nego hladnoća, pa ih nikako ne stavljajte u hladnjak. Isto tako, dok stoje na policama promijenite im položaj kako bi se izbjeglo taloženje sastojaka u laku za nokte.

Trenutno nema komentara

Comments are closed