IKEA slavi 80. rođendan, povodom čega se ponovo vratila kolekcija Nytillverkad

Sjećate li se elegantne, funkcionalne i razigrane kolekcije Nytillverkad koja je mnogima bila prvi izbor detalja koji su na Ikea način oplemenili interijere? Pomno odabrani klasici u ovoj godini izlaze iz arhive pričajući priču o budućnosti. Naime, kako najavljuju u Ikei, u idućih nekoliko godine pomno odabrani proizvodi iz arhive, prepuni šarenih boja i novih materijala oduševit će nove generacije.

Po čemu je ova kolekcija toliko posebna? Evo nekih bljeskova iz Ikeine prošlosti:

  • Prvu Nytillverkad kolekciju karakteriziraju živopisne boje i jednostavne, grafičke linije. Ova dva klasika dizajna, stalak za cvijeće iz 1957. godine i stalak za kapute iz 1978., imaju osvježeni stil u upečatljivim suvremenim nijansama.
  • Davne 1956. godine IKEA je proizvela jedan od svojih najkultnijih komada namještaja u povijesti: iznimno voljen LÖVET pomoćni stol. Bio je pravo blago, koje smo ponovo predstavili u obliku LÖVBACKEN pomoćnog stola veselih boja.
  • Uzorci i pruge samo su neki detalji ove kolekcije, a pomalo hrabar način kombiniranja pruga i detalja osmislio slavni švedski dizajner tekstila Sven Fristedt.
  • 80 godina bez kiča i pompe! Jednostavnost je oduvijek ključan dio DNK-a tvrtke IKEA. U ovoj se kolekciji brend vraća svojim korijenima i naglašava jednostavan dizajn.
Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS