IKEA savjeti – evo zašto je korisno i zdravo dom ispuniti zelenim biljkama

Biljke su savršeni sustanari. Unose boju, život i toplinu bez prevelikog troška i truda, kažu i Ikei i dodaju duhovito:pravit će vam društvo, no neće za sobom ostavljati prljavo posuđe ni čarape. Odgovarat će im gotovo svaki prazni kutak, a vama će za uzvrat pružiti svježinu prostora u kojem živite!

Evo što kažu u Ikei, zašto i na kojim mjestima u domu, već danas trebate ugostiti zelene ljepotice u teglama:

  • Biljke smanjuju razinu stresa, a zelena boja pridonosi dobrom snu tijekom noći.
  • Biljke u ukrasnim teglama na različitim visinama u kutu ublažavaju vertikalne linije, skrivaju nesavršenosti zidova te oživljavaju cijelu sobu.
  • Uživajte u njihovom rastu. Povećajte kolekciju biljaka podjelom većih biljaka i rezanjem presadnica i mladih biljaka. Ako ste strpljivi pri vrtlarenju, možete pokušati i sa sadnjom sjemenki voća i ostataka povrća – riječ je o zabavnom i povoljnom hobiju koji će vam brzo prirasti srcu.
  • Napravite sami svoj vrt- želite li više biljaka, no za njih nemate prostora, možete postaviti i police za manje biljke te vaze na različitim visinama. U visećoj galeriji bit će puno biljaka, a funkcionirat će savršeno u kuhinjama i kupaonicama.
  • Zelene oaze u prostoru u kojem živite! Imate li dovoljno sreće da imate veliki balkon, terasu ili vrt, moći ćete dizajnirati botanički raj uz kombinaciju velikih i malih biljaka. Postavite ih visoko ili nisko, posadite u zemlju ili tegle (ili oboje) te se pobrini za to da se uvijek nalaze u kutovima. Što manje zida vidite, to bolje. Postavite podne obloge i dodajte ukrasnu rasvjetu da postignete ugođaj prave sobe – čarobnog mjesta za uživanje u suncu, kiši, jutrima, večerima ili jednostavnoj šalici čaja.
  • Aromatično začinsko bilje unosi svježinu u kuhanje, ali i u samu kuhinju. Praktični stalak za biljke s pet tegli za biljke dostupan u Ikei omogućuje vam da vam sve bude nadomak ruke, no da pri tome ne zauzima puno prostora na radnoj površini.

Što nas je posebno oduševilo?
Drveće uvodi prirodu u zatvoren prostor na dramatičan način, no ponekad može biti teško osigurati da je ono zadovoljno i zdravo. Tegla za biljke sa samonavodnjavanjem pobrinut će se za drvo, a kotačići će vam olakšati pronalaženje omiljenog mjesta.

Foto: Promo

Trenutno nema komentara

Comments are closed