H&M jesen 2023. – spoj povijesnih referenci i romantizma!

Jedan od vodećih modnih street style brendova H&M predstavlja novu kolekciju koja će obilježiti jesen 2023.. U fokusu je odlična kombinacija baroka koja koketira s neo-noirom i romantičnim, raskošnim siluetama koje se miješaju s umjetnom kožom i traperom. Inspiracija u izradi konstrukcije pronađena je u kasnim 1990- dominiraju naglašena ramena, uzak struk i izdužene linije u osnovnim elementima nove sezone- odijelima, dugim haljinama i upečatljivim topovima. Prozirne tkanine, čipka, detalji donjeg rublja i biserni ukrasi podižu svaki komad do spektakularnosti, dok neutralna paleta boja crne, srebrne, zemljanih nijansi i prljavo bijele održava sofisticirani ton. Jahači utjecaj s čizmama prizemljuje romantizam, kao i traper i majice s kapuljačom za malo edgy street stylea.

“Naš glavni izvor inspiracije došao je iz vizualno zapanjujućih filmova. Kolekcija je elegantna mješavina povijesnih referenci, ali je čvrsto ukorijenjena u ovdje i sada s izrazito modernim stavom. To je naša suvremena interpretacija romantizma”, kaže Eliana Masgalos, dizajnerica koncepta u H&M-u.

Putovanje H&M-ove kolekcije za jesen 2023. proteže se kroz romantizam barokne ere, ali je čvrsto ukorijenjeno ovdje i sada s izrazito modernim stavom. Dugi nizovi jakih odijela i tajica u kontrastu su s izraženim volumenom nabranih poruba, predimenzioniranih majica na vezanje i traperica širokih nogavica. Transparentnost je ključna, evocira senzualni duh i koristi detalje donjeg rublja na nov način. U kombinaciji s elegantnom umjetnom kožom ili ukrasnim detaljima, kolekcija je istovremeno i pročišćena i raskošna.

Kolekcija će u potpunosti biti u prodaji 14. rujna i bit će dostupna u trgovinama diljem svijeta i online na hm.com.

Trenutno nema komentara

Comments are closed