Evo što morate znati o bontonu poslovnog odijevanja!

Krećete li na razgovor za posao ili ste s povratkom u ured zaboravili koja su pravila odijevanja, evo što morate znati! Bonton odijevanja u poslovnim krugovima vrlo je važan i za muškarce i za žene i o tome kako vas u vizualnom smislu percipiraju kolege i šefovi znači i koliko ćete na svom putu dobiti prilika za uspjeh. Evo što to znači – za novu poziciju voditelja u timu, prvo će u obzir doći ‘ozbiljan čovjek u odijelu’ nego netko tko stalno tvrdi da ne može raditi u odijelu jer ga sputava. Možda je to i točno, ali rušenjem pravila odijevanja postavljenih u nekom okruženju (primjerice banka, odvjetnički ured…) zapravo pokazujete vlastitu neprilagodljivost. Što sigurno nije odlika nekog šefa.

Kako biste ispoštovali sva pravila bontona odijevanja u poslovnom smislu evo što morate znati.

ŽENE – Nosite li poslovna odijela neka sako uvijek naglasi struk, kopčanje na sakou neka bude plitko, a košulja uvijek zakopčana do kraja. Kombinirate li sako i suknju pazite da dužina ne prelazi liniju koljena, a raspor na stražnjoj strani ne bude viši od 7 cm. Hulahupke trebaju biti u boji kože ili crne, ali ne gušće od 50 dena, cipele uvijek čiste i zatvorene. Isto tako ne zaboravite na frizuru- kosa uvijek treba biti čista i ako je moguće skupljena u lijepu punđu. Nakit je poželjan, ali minimalistički, make up u nude nijansama, a nokti uredni i kratki.

lifestyle-poslovno-odijevanje-bonton-modnialmanah-alma-premerl-zoko

MUŠKARCI – Odaberite odijelo koje je u skladu s građom tijela – sako se mora lijepo zakopčati bez stezanja i otvaranja stražnjih šliceva, a hlače trebaju biti širih nogavica kako ne bi nigdje zatezale. Košulja je klasična, uvijek lijepo glačana, s manžetama koje trebaju proviriti ispod rubova rukava (barem centimetar i pol). U poslovnom okruženju je primjerena cijela ili plava košulja. Kakve detalje nositi? Cipele i remen moraju uvijek biti iste boje, kao i poslovna torba, nosite li je na posao. I je li to sve? Da, li postoji još nekoliko važnih detalja- frizura mora biti uredna, kao i brada i nokti, nakit poput naušnica i ogrlica ostavite kod kuće, a kad je o nakitu riječ nosite samo kvalitetan sat. Isto tako, uskladite cipele i obuću.

lifestyle-poslovno-odijevanje-bonton-modnialmanah-alma-premerl-zoko
Trenutno nema komentara

Comments are closed