Etno jazzeri Hojsak&Novosel u donatorskoj misiji za Hrvatski glazbeni zavod

Sjajni glazbenici Tihomir Hojsak na kontrabasu i Filip Novosel na tamburi već godinama oduševljavaju svojim jedinstvenim spojem tradicionalnog i suvremenog. Svojim virtuoznim izvedbama Hojsak&Novosel osvajaju vrhove svjetske jazz scene, pokazujući pritom sve bogatstvo hrvatske tradicijske glazbe koja je duboko ukorijenjena u njihovom umjetničkom izričaju. Album Traditional Songbook novi je uradak ovog talentiranog dvojca i bit će promoviran 16. listopada na donatorskom koncertu u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u 20:00 sati.

„Hrvatski glazbeni zavod ima posebno mjesto u našim srcima. Dva mjeseca prije zagrebačkog potresa održali smo donatorski koncert za opremanje Velike dvorane pod pokroviteljstvom tvrtke GDi na kojem je uz nas nastupio Vlatko Stefanovski. Sada HGZ kreće u veliku obnovu i imamo iskrenu potrebu ponovno dati svoj doprinos najstarijoj glazbenoj instituciji.“ – kažu Filip Novosel i Tihomir Hojsak.

Nastupom u HGZ-u, svoj doprinos ovoj hvalevrijednoj akciji dati će i naši proslavljeni rokeri Neno Belan i Pero Galić koji su surađivali na albumu Traditional Songbook i dali svoj prepoznatljivi pečat tradicijskim pjesmama „Na te mislim“ i „Ribara starog kći“.

Hojsak&Novosel-neno-belan-pero-galić-hrvatski-glazbeni-zavod-lifestyle-modnialmanah-1

Ulaznice po cijeni od 80 kuna mogu se kupiti online na https://hgz.kupiulaznicu.hr/projekcija/37940 ili na blagajni HGZ-a radnim danom od 11 – 13 i od 18 – 20 sati te jedan sat prije početka koncerta. Događaj se organizira uz poštivanje epidemioloških mjera i ulazak je dopušten uz COVID potvrdu, potvrdu o preboljenju ili negativan PCR (ne stariji od 72 sata) ili antigenski test (ne stariji od 48 sati).

Foto: Tomislav Šilovinac

Trenutno nema komentara

Comments are closed