Doživite Karlovac u društvu Nikole Tesle

Kad ste zadnji (ili prvi) put bili u Karlovcu? Ako je odgovor neodređen, evo razloga da se jednog dana uputite u istraživanje ovog prekrasnog grada na četiri rijeke, a kupanje i uživanje u prekrasnoj gastro ponudi začinite i neobičnim sadržajem/programom. Mi smo nedavno isprobali Šetnju gradom u društvu Nikole Tesle, odličnim kostimiranim razgledom grada u trajanju od 120 minuta.

Početak ovog razgleda je kod paviljona Katzler na početku Radićeve ulice, otkuda Tesla (koji je u Karlovcu završio gimnaziju) pokazuje Trg J.J. Strossmayera, Trg bana J.Jelačića, Vrbanićev Perivoj, slap na Korani („turbina“) te uz OŠ Dragojle Jarnjević i Radićevu ulicu turu završava natrag do paviljona Katzler.

Program je sadržajan, ali vodič Boris Šušnjar, licencirani turistički voditelj u ovoj priči Nikola Tesla, čitavo vrijeme drži pažnju i malih i velikih sudionika. Priča priču o Karlovcu na kraju 19. stoljeća, u vrijeme kada je ovim ulicama šetao Nikola Tesla veliki izumitelj i vizionar ispreplićući crtice iz njegovog života i povijest značajnih događaja iz „zlatnog doba“ Karlovca.

Dok prolazite ulicama ovog grada, polako ćete se zaljubiti u njega i shvatiti kako je upravo ova tranzitna točka prema jugu i zapadu po mjeri čovjeka.

Želite li uživati u ovakvom sadržaju, sve informacije možete dobiti direktno od Borisa Šušnjara putem maila na teslatourcroatia@gmail.com Ova tura ima sve naše preporuke!

Trenutno nema komentara

Comments are closed