Dobra vijest za male i velike čitatelje – stigao je novi Gregov dnevnik

Kada je 2007. godine Jeff Kinney, dizajner internetskih igrica, objavio prvu knjigu „Gregov dnevnik“ nije ni slutio da će urnebesnim zgodama i nezgodama mladoga Grega ispisati modernu književnu povijest. Ovih dana je u izdanju Mozaik knjige objavljen dvanaesti roman „Gregov dnevnik – Obiteljski odmor“ u prijevodu Ozrena Doležala.

Ukratko ovo je radnja… Nestašni Greg i njegova obitelj kreću na put. Zbog hladnoće i stresa od nadolazećih božićnih blagdana, Heffleyji odluče otputovati u tropsko odmaralište na prijeko potreban odmor i opuštanje. Nekoliko dana otočnoga raja činit će čuda za Grega i njegovu iznurenu obitelj. No uskoro će doznati da raj baš i nije onakav kakvim su ga zamišljali… Opekline od sunca, probavne smetnje i otrovni pauci prijete propašću obiteljskog odmora. Mogu li se ovi praznici spasiti ili će odmor na tropskom otoku završiti katastrofom?

gregov-dnevkik-mozaik-knjiga-lifestyle-modnialmanah

Time Magazine proglasio je Jeffa Kinneyja 2009. godine jednim od 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu. Također je i autor Poptropica.com, internetske stranice koju je Time Magazine svrstao među 50 najboljih na svijetu. Časopisi New York Times, USA Today, Wall Street Journal i Publishers Weekly više od 500 tjedana proglašavali su „Gregove dnevnike“ najprodavanijim naslovima diljem svijeta. U trinaest godina od prvog izdanja, Kinney je prodao više od 200 milijuna primjeraka koji su prevedeni na 64 jezika. Serijal „Gregov dnevnik“ osvojio je i brojne nagrade. Tako je 2010., 2011., 2012., 2014., 2015. i 2016. godine odnio nagradu Nickelodeon Kids Choice Award za najbolju dječju knjigu. Prema njegovim knjigama snimljena je i serija istoimenih filmova koji su uz male ekrane prikovala milijune djece.

Trenutno nema komentara

Comments are closed