Divna vijest – Lonely Planet uvrstio Hrvatsku u top 10 svjetskih zemalja za 2024.!

Odlične vijesti i još bolje najave za Hrvatsku stižu iz Lonely Planeta, jedne od vodećih svjetskih travel platformi i specijaliziranih medija za putovanja. Lonely Planet je povodom obilježavanja 50. obljetnice objavio popis 50 najboljih svjetskih destinacija u pet kategorija, a svoje je mjesto u kategoriji top 10 zemalja koje treba posjetiti u idućoj godini zauzela i Hrvatska.

Lonely-Planet-hrvatska-croatia-modnialmanah-lifestyle

„Izbor Lonely Planeta potvrđuje status Hrvatske kao jedne od najkvalitetnijih, a pritom i najljepših svjetskih zemalja čija je globalna vidljivost sve veća. Prirodna baština, bogata kultura, ljubaznost ljudi, ali i snažni pokretači napretka različitih aspekata turizma okosnica su naše ponude koja je sve prepoznatljivija i na cjelogodišnjoj razini. Vjerujem da su se naši brojni gosti već uvjerili u atraktivnost hrvatske turističke ponude i zalaganje cjelokupnog hrvatskog turističkog sektora, dok će se oni budući u to tek uvjeriti“, istaknuo je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, naglasivši važnost održivosti u razvoju, ali i promociji održivog turizma jer bilježimo sve više putnika koji prate ekološke trendove.

Lonely Planet je opisao Hrvatsku kao zemlju prekrasne obale obasjane suncem, s mnoštvom otoka i otočića te izazovnim planinama i povijesnim gradovima. U opisu je istaknut i ulazak Hrvatske u schengenski prostor, otvaranje Pelješkog mosta te drugi infrastrukturni projekti, a sve navedeno su samo neki od sinonima za Lijepu našu zahvaljujući kojima se Hrvatska našla u društvu najboljih zemalja.

Lonely-Planet-hrvatska-croatia-modnialmanah-lifestyle

Dodajmo kako su uz Hrvatsku svoje mjesto na popisu našle i zemlje kao što su Mongolija, Indija, Maroko, Čile, Meksiko i dr., a osim popisa najboljih zemalja objavljene su i liste najboljih svjetskih destinacija u kategorijama za najbolju održivu destinaciju, najbolji grad, najbolju regiju te u kategoriji destinacija s najboljom vrijednosti za uloženi novac. Cjelokupan poredak destinacija Lonely Planeta po kategorijama možete pronaći putem ove poveznice.

Trenutno nema komentara

Comments are closed