Danas šopingirajte, jer danas je Black Friday!

Tradicija kupovine i posebnih ponuda za Black Friday dolazi nam iz SAD-a gdje je Black Friday počeo dobivati na popularnosti tijekom 90-ih godina. Riječ je o shopping događanju koje se obilježava na prvi petak nakon američkog blagdana Thanksgiving (Dan zahvalnosti) s osnovnim ciljem – šipingiranju i nakon blagdana!

A sve ono što je Američko i kod nas pada na plodno tlo. Danas je taj dan, taj petak koji će za mnoge šopingoholičarke biti prava prilika za kupovinu novih zimskih kombinacija, ali i blagdanskih darova. Upravo zato, napravite barem okvirni popis onoga što želite kupiti i krenite u kupovinu. Oboružajte se strpljenjem, lagano se odjenite i provjerite radno vrijeme omiljenih shopping adresa. Brojne trgovine i trgovački centri danas rade dulje, a i akcije se s petka prebaciju na cijeli vikend.

Što još morate znati o Black Friday-u?
Jedno od objašnjenja naziva Black Friday potječe iz Philadelphije, a drži se da je povezan s iznimnim povećanjem gužve u automobilskom i pješačkom prometu, kao i nepreglednim redovima u trgovinama jer svi tijekom Black Fridaya žele iskoristiti priliku kupovanja po najboljim cijenama. Tako nastaje kaos, odnosno ‘zamračenje’, pa i ovaj petak nosi totalno zamračenje u nazivu.

Trenutno nema komentara

Comments are closed