Danas počinju sezonska sniženja! Evo što kupiti u prvom, a što u trećem krugu!

Već tradicionalno, prvog ponedjeljka nakon Božića počinju sezonska sniženja, što znači da je sva odjeća i obuća snižena oko 30% kolika je zapravo i zakonska regulativa za popust u prvom krugu. On će trajati sve do ulaska u siječanj (najčešće do 7.1.) kad kreće drugi krug. Ono što je super kod prvog kruga je činjenica da u ovom trenutku imate velik izbor odjeće i obuće koja vam se svidjela, još su uvijek dostupne sve (i najprodavanije) veličine i nekako su manje gužve prilikom kupovine. Ipak je kraj mjeseca/godine.

shopping-siječanj-sniženje-modnialmanah-sale-popust-sniženja

Kako biste vladale situacijom i sa sniženja došle sretne i zadovoljne, evo što morate znati o kupovini o prvom, odnosno trećem krugu sniženja!

  1. Na prvom krugu sniženja potražite komade koje ste vidjele ovog mjeseca, a razum vam nije dopustio da ih kupite. To može biti outfit sa šljokicama, neka dobra haljina za zimsko vjenčanje prijatelja, par obuće koji vam je potreban za zimovanje. Dakle, ono što ste planirale kupiti i po punoj cijeni. Ušteda od 30% na ukupnu cijenu osjetit će se na vašem budžetu.
  2. Isto tako u ovom trenutku možete proširiti sliku i na popustu kupiti i komad namještaja, neki željeni aparat, nešto što vam je potrebno za domaćinstvo. Ono što je dobro i kvalitetno najčešće se proda na popustu od 30%, tako da nemojte propustiti priliku.
  3. Drugi krug sniženja počinje početkom siječnja i to znači da je u nekim trgovinama popust i do 50%. Da biste se lakše snalazili pogledajte način na koji je složena odjeća i potražite ono što vam se sviđa/što vam je potrebno. To se odnosi na ‘zidove’ na kojima visi različita odjeća cjenovno ujednačena i označena. Znate ono, sve po 129,00 kn, primjerice. Tada krenete s ‘listanjem’ vješalica i promatranja različitih komada koji su u vašoj veličini. Drugog nema, to što je tu, dostupno je. Na drugom krugu sniženja kupujete ono nešto što možda niste vidjele tijekom sezone, odjeću koja je klasičnija a koju ćete moći nositi godinama, kvalitetne kožne cipele, nešto od nakita.
  4. Na trećem krugu sniženja, s kojim najčešće završava siječanj shopping znalci će pronaći pravo modno blago. Uz činjenicu da u shopping krećete bez očekivanja. Na 70% popusta tako možete pronaći komade koji su se vratili u trgovinu s web shopa , a eto baš su vaša veličina i ono što ste željele kupiti, a bilo je nedostupno, neki klasičan odjevni predmet za novu sezonu poput laganije proljetne haljine, balonera…Na trećem krugu sniženja pronalazi se pravo modno blago, ako naravno imate vremena i sreće.
  5. Bez obzira na kojem krugu sniženja kupujete znajte sljedeće: kupovina na popustu nije za svakoga, morate odvojiti vrijeme za shopping i biti fleksibilni ako je gužva ispred kabine. Naučite na koji način vidjeti je li vam odjeća dobre veličine i bez isprobavanja. Ako niste sigurne, hulahupke i haljina su odlični pomagači brzinskog isprobavanja izvan kabine. Površno ‘skenirajte’ cijelu ponudu odjeće i obuće i onda se fokusirajte na ono što vas je posebno priviklo – izbor plavih komada, najpovoljniji dio, nešto svečano… Sve ovisi što tražite. Odredite si budžet za odlazak na sniženje kako se ne biste ‘zaigrale’ i požalile kad računi dođu na naplatu. I na kraju, uzmite si vrijeme, odjenite se laganije i slojevitije, nosite torbu koju ćete nositi na tijelu, a ne u ruci i u nju ubacite manju bocu vode.
Trenutno nema komentara

Comments are closed