Boje su tople i hladne – koji je vaš spektar?

Boje se dijele na tople i hladne i to je u stvari najjednostavnija podjela koju smo naučili još u osnovnoj školi. U tople boje spadaju crvena, narančasta i žuta, a u hladne plava, zelena i ljubičasta. Koji spektar odabrati? Najjednostavnije ćete pronaći odgovor pogledate li kako se boja uklapa u unutarnji dio vašeg dlana. Upravo taj dio tijela otkriva pravu nijansu kože- je li ona topla (žućkasta, crvenkasta) ili hladna (snježno bijela gotovo prozirna). Kako ćete kombinirati boje? Uz topliju boju puti birajte hladniji spektar boja ( primjerice crvenkasta put će odlično izgledati u svim nijansama plave, dok će crvena boja naglasiti crvenilo lica i istaknuti na njemu sve nesavršenosti). Isto tako snježno bijela boja puti (hladna boja puti) izgledati će prirodnije u toplijim bojama- sve nijanse žute i crvene su odličan izbor.

Kako kombinirati boje?
• Ružičasti tonovi lijepo izgledaju u kombinaciji s mornarsko plavim i ljubičastim nijansama. Volite li svijetle boje, odaberite pastelne tonove u hladnim nijansama. Ono što vam ne pristaje su nijanse zemlje i crvena.

• Imate li žućkast pod ton kože odaberite kombinacije sivih nijansi, boju lavande, mrko plavu, tirkiz. Ono što vam ne pristaje su crna i narančasta.

• Snježno bijela put lijepo izgleda u toplijim bojama pa odaberite narančastu, crvenu, žutu. Za one koje ne vole boje tu su kombinacije ne boja- crna i bijela koje se mogu pojačati crvenim spektrom.

boje_fashion_modnialmanah

I za kraj…
Budite oprezni prilikom nošenja boja jer krivo odabrana boja (ma koliko je volite) može naglasiti sve nesavršenosti lica, istaknuti podočnjake, žute zube, lošu boju kose, sjedine. A tko to želi, zar ne?

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS