Bipa pokrenula super projekt #PrekrasnaIznutra

Ne postoji korektor s kojim možeš prekriti vlastitu tugu niti parfem koji će odagnati miris straha, neizvjesnosti, anksioznosti i brige. Zato je važno da shvatiš kako prava briga o sebi dolazi upravo iznutra- stoji na Bipinom webu kao opis nove suradnje Bipa Hrvatska i udruge Kako si? Riječ je o kampanji #PrekrasnaIznutra s ciljem osvješćivanja važnosti brige o psihičkom zdravlju, pozivajući tako žene da se više fokusiraju na važnost vlastitog psihičkog zdravlja.

U okolnostima koje nas prate i kroz ovu godinu ne čudi da sve veći broj ljudi osjeća tjeskobu, usamljenost, bezvoljnost i napadaje panike. Takva stanja se mogu riješiti, ali ključno je da od njih ne bježite i da znate da postoji način za samopomoć.

Udruga kako si? okuplja studente, apsolvente i psihologe s Filozofskog fakulteta u Zagrebu pod vodstvom prof.dr.sc. Nataše Jokić-Begić, koji zajedničkim snagama nastoje unaprijediti psihičko zdravlje i kvalitetu života korisnika kreiranjem psihoedukativnih sadržaja i psihološkim e-mail savjetovanjem.

„Užurbani način života te pandemija i potresi predstavljaju snažne izazove za psihičko zdravlje. U dosadašnjem smo radu primijetili povećanje zahtjeva za stručnom psihološkom podrškom koja treba biti dostupna građanima i prilagođena njihovim potrebama. Upravo iz tog razloga planiramo razvijati i širiti svoje djelovanje, s ciljem psihoedukacije i razvoja kompetencija šire javnosti za nošenje sa svakodnevnim izazovima, kako za vrijeme pandemije, tako i nakon nje.“ – izjavila je prof. dr. sc. Nataša Jokić-Begić, začetnica i predsjednica udruge.

Upravo zato se BIPA Hrvatska udružila s udrugom kako si? i odlučila te potaknuti na brigu o psihičkom zdravlju. Potražiti psihološku pomoć nije slabost, već znak osluškivanja vlastitih potreba i želje za osobnim rastom i razvojem. Podrška stručnjaka za psihičko zdravlje može olakšati nošenje s izazovima koji su pred tobom – ukratko, znak je da se njegujete i iznutra.

bipa-Prekrasna-Iznutra-modnialmanah

Ponekad je samo dijeljenje svog iskustva ljekovito: daje priliku da otvoreno ispričate voje doživljaje i osjećaje, bez zadrške i filtera. Osim toga, prilikom iznošenja svog iskustva potrebno je ponovno sagledati i strukturirati situaciju, što dovodi do osjećaja kontrole ili spontano pruža nove načine kojima se možete nositi sa situacijom pred tobom. Naravno, ponekad samo dijeljenje nije dovoljno i trebate konkretne informacije ili podršku – a stručnjaci iz kako si? će se potruditi pružiti oboje.

Pomoć i podrška su tu, dostupne na par klikova. Uvijek se, želite li, možete javiti u savjetovalište udruge kako si? i obratiti im se sa svojom pričom, kao i istražiti njihov web ili instagram, prepune korisnih sadržaja povezanih sa smetnjama koje smo svi doživljavali u proteklih godinu dana.

Trenutno nema komentara

Comments are closed