Bili smo na najvećem sajmu kozmetike Cosmoprof Worldwide Bologna – evo koji su noviteti!

Čak 2700 izlagača iz 70 zemalja svijeta koji su u Italiji predstavili svoje beauty novitete i inovacije, posjetitelji iz čak 140 zemalja svijeta koji su došli vidjeti te novitete, novinari iz cijelog svijeta sudjelovali su u panelima i diskusijama razmjenjujući iskustva… ovo je ukratko opis 53. izdanja Cosmoprof Worldwide Bologna, najvećeg sajma kozmetike u Bologni koji svake godine u fokus stavlja novitete iz beauty industrije.

Nakon dvije godine, tijekom kojih je održano online izdanje ovog beauty eventa, bilo je nevjerojatno ušetati u prostor Bologna Fiere i odabrati paviljon s kojim će početi beauty istraživanje. I ovog puta su izlagači bili tematski podijeljeni na dio beauty industrije kojeg zastupaju, ali i zemlju iz koje dolaze. Impozantan paviljon s novitetima Koreje u fokus je stavio 10 koraka skin rutine, frizeri su ponovo oduševili svojim kreativnim rješenjima kad je kosa u pitanju, dok je skincare podignut na potpuno drugi nivo brojnim tehnološkim inovacijama.

beauty-cosmoprof-worldwide-bologna-sajam-modnialmanah-ljepota-kosa-hair-nokti-nails-skin

Bili smo na najvećem sajmu kozmetike Cosmoprof Worldwide Bologna, pa evo koji su to noviteti koji su nas posebno oduševili:

SKINCARE je usmjeren na mladolikost lica i prekrivanje bora pa se o toj temi pričalo na gotovo svim štandovima. I to od onih koji su predstavljali tehnološke inovacije (čitaj botox, filer..) pa do onih koji su se zalagali za naglašavanje prirodnim putem. Nas je u ovom sektoru posebno oduševila priča o dubinskom pomlađivanju kože kompleksom kolagena brenda FLOREVE iza kojeg stoji simpatična inovatorica Joyce Wang.

beauty-cosmoprof-worldwide-bologna-sajam-modnialmanah-ljepota-kosa-hair-nokti-nails-skin

PRIRODNO je sve veći trend u beauty industriji pa nije začudila velika gužva na štandovima s prirodnom kozmetikom. Sve može biti prirodno – od tradicionalne manufakturne proizvodnje Apiarium koja se obiteljski proizvodi na jugu Italije, inovacija odabira vrste proizvoda i mirisa koji podiže raspoloženje s potpisom talijanskog brenda Vitality’s koji se prvi put predstavio na Cosmoprofu.

beauty-cosmoprof-worldwide-bologna-sajam-modnialmanah-ljepota-kosa-hair-nokti-nails-skin

MODERNO se najviše vidjelo na sektoru nokti i kose. Nokti su izražajni, a na njihovim plohama su prava mala slikarska remek djela, dok je kosa sve samo ne jednostavno ošišana i koloristički dotjerana. U trendu u električne boje poput onih koje u fokus stavlja Manic Panic pa sve do divnih načina bojanja kose gdje se isprepliću umjetne i prirodne boje dajući dinamiku kose. Upravo to je na svojem štandu pokazao popularni talijanski brend Inebrya. čije proizvode možete isprobati i u brojnim domaćim frizerskim salonima.

FUNKCIONALNO- Kako sačuvati zdravlje kralježnice te odmoriti tijelo i kad ste stalno u akciji pokazao je hit proizvod predstavljen na Cosmoprofu – Bionaif ulošci (brend My Benefit) za sve vrste cipela. Djeluju nevjerojatno na ključne točke na kralježnici koji olakšavaju kretanje i smanjuju opterećenje, a biraju se isključivo na dva načina – u skladu s visinom i težinom tijela.

INOVATIVNO je svakako ono što dolazi s Toxx Kryo Therapy potpisom. Riječ je o posebnom načinu buđenja kose koja nakon tretmana postaje gušća i čvršća. Posebna zvijezda je termalna kapa koja se koristi prije svakog tretmana u frizerskom salonu, a u čijoj je unutrašnjosti ledeni gel koji hladi kosu i zatvara kutikule spuštajući temperaturu i do -5.

Foto: privatni album

Trenutno nema komentara

Comments are closed