Bili smo na Beauty Forumu München 2023. a ovo su trendovi ljepote za nadolazeću godinu!

Želeći vama, dragim našim čitateljicama prenijeti što više korisnih informacija o novitetima iz svih segmenata mode, znate i sami da istražujemo, putujemo i među prvima saznajemo novosti. Isto tako znate i to da je moda, zapravo, širok pojam i da se modom smatra i nova haljina i nova dužina trepavica, i blistav osmijeh i lijep izlazak, putovanje, odlično kreirana hrana… Kako smo uvijek u potrazi za novim, s veseljem smo prihvatili poziv Udruženja obrtnika grada Zagreba i priključili se novinarski na njihovom studijskom putovanju u München. Razlog je vrlo jednostavan – Beauty Forum München 2023. sajam dobro znam po brojnim inovacijama iz beauty segmenta. Za razliku od onog u Bologni (s kojeg izvještavamo više od 10 godina) a kojeg u cehu frizera i kozmetičara opisuju više kao ‘frizerski’, ovaj u Münchenu je opisan kao kozmetički. Na njemu se tradicionalno predstavljaju inovacije u segmentu njege lica i tijela, ali i trendovi koji će obilježiti sezonu.

BEAUTY-FORUM-MÜNCHEN-njega-ljepota-kozmetika-modnialmanah

Prije nego li vam predstavimo zanimljivosti koje su nama privukle pažnju, ali i ono što se proizvodi u zemljama germanskog govornog područja, ističemo i nama poznate izlagače koji su München oduševili kao odličnim mjestom za promidžbu.

BEAUTY-FORUM-MÜNCHEN-njega-ljepota-kozmetika-modnialmanah

Jedini Hrvatski štand bio je štand tvrtke LUX NATUR, poznate brojnim domaćim kozmetičarima po inovativnim aparatima za poboljšanje kvalitete suvremene njege lica i tijela DELUX IPL i DELUX RF. Kad smo prišli nasmijanoj ekipi (strpljivo čekajući red u gužvi koja se kontinuirano stvarala) vlasnik tvrtke Dinko Smolčić s timom Darijom Davosir i Danijel Mohovac oduševljeno su rekli da je sajam za njih bio vrlo plodonosan. Publika koja je posjetila sajam (zamislite kroz tri paviljona prošlo je više od 20.750 entuzijastičnih stručnih posjetitelja, što je 30% više u odnosu na prethodnu godinu) prepoznala je njihovu kvalitetu ali i inovacije koje donose na tržište.

BEAUTY-FORUM-MÜNCHEN-njega-ljepota-kozmetika-modnialmanah

U susjednom paviljonu isto je vladala poprilična gužva ispred štanda slovenskog brenda Afrodita. Ovaj lider u regionalnoj beauty njezi predstavio je bavarskoj metropoli većinu svoji linija a posebnim naglaskom na posljednju inovaciju – Afrodita X liting shot, posebna inovacija u neinvazivnom pomlađivanju lica. I susjedi ( razgovarali smo s Dorotejom i Ivorom Mijošek) su bili zadovoljni širenjem na Njemačko tržište a sudeći po gužvi ispred štanda publika uživati u svim segmentima Afroditine beauty rutine – od one u vlastitoj kupaonici pa do uživanja u Afrodita professional liniji u odabranom kozmetičkom salonu.

BEAUTY-FORUM-MÜNCHEN-njega-ljepota-kozmetika-modnialmanah

Beauty forum München 2023. je privukao, uz spomenute, nama poznate brendove i ostalih 600 tvrtki i brendova, među kojima smo se mi fokusirali na ono što je proizvedeno u Njemačkoj i Austriji. U mnoštvu tvrtki koje su otkrivale novitete u njezi ruku ali i inovacije i kreativnost bilo je dosta Kineskih i korejskih predstavnika, pa smo se mi fokusirali na ‘domaće’ i krenuli istraživati inovacije nastale u Njemačkoj, Austriji…

BEAUTY-FORUM-MÜNCHEN-njega-ljepota-kozmetika-modnialmanah

Poprilična gužva (i to s razlogom) bila je ispred štanda Austrijskog brenda Neptun. Poznati kao proizvođači kompletnog asortimana za nail art na Beauty Forumu München predstavili su se inovativnim bojama lakova za nokte ali i novim tehnikama ukrašavanja

BEAUTY-FORUM-MÜNCHEN-njega-ljepota-kozmetika-modnialmanah

S Nataliom Sokiran razgovarali smo na štandu ONLY SMILE slušajući priču o inovativnom načinu izbjeljivanja zubiju. Ispred štanda je bio veliki red, a brojni posjetitelji su željeli isprobati to ‘čudo’ od aparata kojim se prekrivaju zubi te nakon 20-tak minuta uživa u blistavom osmijehu. Aparat je dostupan za upotrebu u salonima, ali i kućna verzija za trenutke kad želite kod kuće vratiti blistav osmijeh.

FACE&BODY academy Njemačka je akademija za obrazovanje svih dobnih skupina iz beauty segmenata a dugi niz godina razvili su mnoštvo programa kako bi svima zainteresiranim pružili potrebno obrazovanje. Vlasnica ove tvrtke je Angelika Baur-Schermbach koja je zajedno sa svoje četiri kćeri pretvorila akademiju u lidera obrazovanja Njemačke. Osnovni cilj je pružiti znanje satkano kroz teoriju i odličnu praksu.

BEAUTY-FORUM-MÜNCHEN-njega-ljepota-kozmetika-modnialmanah

U mnoštvu brendova ali i noviteta na tržištu isprobali smo na kraju radnog dana još nešto što nas je posebno oduševilo i zbog čega žalimo što ne živimo u Njemačkoj. Naime, na štandu tvrtke MISSION Praxiserfolg konstantno je bio red za neki vid masaže. Rezervirali smo tretman i isprobali. Riječ je o jedinstvenom iskustvu masaže preko odjeće kroz koju se zapravo vrši dubinska korekcija tijela. Tretman inače traje 90 minuta, a ogledni tretman 20 minuta što je dovoljno da osjetite djelovanje i vidite rezultate. Riječ je o Njemačkom brendu, koji omogućava edukaciju terapeuta, s tendencijom širenja i na naše tržište. Zainteresirani, javite se, educirajte se jer posla ćete sigurno imati!

BEAUTY-FORUM-MÜNCHEN-njega-ljepota-kozmetika-modnialmanah

Koje su još posebnosti Beauty Foruma München?

  • Tijekom ovog vikenda ljepote u Münchenu je predstavljena i suradnja BEAUTY FORUM x DKMS LIFE poznatim programom za sve one oboljele od raka nudeći odlična rješenja da i tijekom liječenja izgledaj dobro, osjećaj se bolje, dajući novu nadu i životnu radost.
  • Kao i svake, tako i ove godine kreirana je startup zona s 20 manjih, tek osnovanih tvrtki koje su pokazale vlastitu kreativnost.
  • Održano i 34th International Masters’ Award Make up 2023 natjecanje u make up-u koje je okupilo brojne kreativce koji su pokazali nove smjerove šminkanja. Pobjednica je bila Milena Tomkowska iz Poljske.
BEAUTY-FORUM-MÜNCHEN-njega-ljepota-kozmetika-modnialmanah

Kad će ponovo München biti u znaku ljepote i inovacije? BEAUTY FORUM MUNICH 2024 održat će se 26. i 27. listopada u dvoranama C1, C2 i C3.
Alma Premerl Zoko
Snimio: Nikola Zoko

Trenutno nema komentara

Comments are closed