Bijelo ili žuto zlato – najbolje oboje!

Nakit je najbolji začin svake modne kombinacije, posebno kad je odabran u skladu s oblikom lica, veličinom ruke… Što više volite – zlato ili srebro, odnosno bijelo ili žuto zlato?

Nekad je postojala jasna granica koja je odvajala zlatne komade nakita od ‘bijelih’ odnosno srebra ili bijelog zlata. Miješanje nije bilo moguće pa ukoliko ste nosili prsten od bijelog zlata podrazumijevalo se i nošenje takve narukvice, ogrlice… No, moda je pokazala kako nema granica, pa tako je nestala i ona koja je odvajala žuti i bijeli nakit. Unatrag nekoliko modnih sezona nosi se upravo spoj.

nakit_modnialmanah_fashionKako kombinirati?
• Imate li deblje ruke i prste nosite kombinaciju prstena i narukvice kojima je žuto zlato u sredini, a bijelo na rubovima. Na taj način će se optički suziti ruke i dodati im duljinu. Suprotno tome, imate li jako tanke i dugačke prste nosite obrnuti spoj na vašem nakitu.
• Dominira li bijelo zlato na vašem nakitu možete ga kombinirati za sve prigode – od casual do svečanih. Žuto zlato daje finoću i primjerenije je za posebne prigode ili strogo formalni poslovni look.
• Kako kombinirati? Nepisano je pravilo da se kombiniraju naušnice i narukvice, ogrlice i prstenje. Izuzetak su lijepi setovi koji se kombiniraju uz glamurozne haljine.

Foto: Ben Heys

Trenutno nema komentara

Comments are closed