Alma savjetuje: Naučite kako izgledaju žene građe tijela kruška, jabuka..

Kad pogledate žene s kojima se svakodnevno mimoilazite u šoping centrima ili na gradskim ulicama što možete zaključiti? Nismo sve iste građe. Upravo je to ono što razlikuje mnoge šminkerice i određuje način na kojeg ćemo kupovati. Jer, odjeća koja pristaje nekoj visokoj ženi, ne mora nužno pristajati i niskoj, nisu hlače niskog struka dobre za žene širokih bokova, a mini suknje trebaju nositi samo žene koje imaju tanje i skladne noge.

Kako se razlikuje nekoliko osnovnih tipova građe tijela, dobro pogledajte vlastito tijelo i u skladu s građom krenite u kupovinu.

građa_tijela_modnialmanah_savjet

Kao kupovati ako ste…

JABUKA – najbolje bi bilo da nosite kombinacije koje su uske u gornjem dijelu, a koje se lepršavo šire od struka naniže, jer kod ovog oblika tijela, najduži dio tijela je iznad struka, odmah ispod rebara. Nosite majice s V izrezom i nakit koji će vizualno izdužiti vaš vrat. Bilo bi dobro da izbjegavate dolčevite kako se dodatno ne bi naglasilo bujno poprsje.

KRUŠKA – najbolje bi bilo odabrati majice sa naboranim ramenima i haljine i suknje koje se od bokova šire prema dolje. Nosite otvorene majice, jer je kod ovog tipa donji dio tijela jači i puniji dok je gornji uži. Pokušajte izbalansirati gornji i donji dio tijela tako što ćete nositi dvobojne kombinacije. Na primjer odaberite tamni top i svjetliji donji dio odjeće. Također, otkrivena ramena su idealna za vas.

Ako imate VELIKE GRUDI – za vas su idealne majice sa V ili U izrezom koje su lepršave. Kako bi se povezao gornji i donji dio tijela hlače neka budu jednostavne i ravnog kroja. Izbjegavajte kroj ‘cigareta’ kao i tajice. Ma koliko voljeli ogrlice, ne nosite ih, jer u vašem slučaju mogu dodatno naglasiti dekolte. Strogo su zabranjeni i volani.

Imate li tijelo oblika PJEŠČANOG SATA – odaberite modele koji naglašavaju struk, jer žene ovog oblika tijela su obično sitne građe sa izraženim grudima i ramenima, uskog struka i punih bokova. Odaberite zanimljive modne dodatke na struku i bogatiji nakit.

Ako ste ATLETSKI – nosite uže haljinice koje su rezane ispod ili iznad struka, jer su kod ovog tipa noge duge, ruke mršave, bez oblina i izraženog struka. Odaberite haljine A kroja koje nosite uz visoke potpetice ili visoke čizme.

građa_tijela_modnialmanah_savjet

Trenutno nema komentara

Comments are closed