Alma savjetuje – Kako odabrati idealan šešir ovog ljeta?

Sunce je sve jače, pa je vrijeme za najpopularniji modni detalj – šešir! Treba li on biti klasičan ili ekstravagantan, u boji ili prirodno bež? Pogledajte što Alma savjetuje.

Evo koje savjete daje stilistica i modna savjetnica Alma Premerl Zoko!
Kad je o šeširima riječ, ove se modne sezone nose različiti modeli koji koketiraju s modnim epohama 20.tog stoljeća! S jedne strane su venecijanski šeširi strogih rubova koje je među prvima u 70-tim na glavu stavila britanska kraljica, šeširi velikog oboda ispod kojih se skriva lice iz modnih 60-tih, potom duboki šeširići kratkog oboda iz modnih 80-tih i na kraju šeširi mekane strukture ukrašeni detaljima koji se vezuju ispod brade koji su bili hit 90-tih.

Dakle, nema kojeg modela nema u ponudu domaćih trgovina. Kako odabrati idealan model?
Šešir mora biti u skladu s oblikom lica, građom tijela ali i frizurom!

Postoji nekoliko savjeta koji zapravo označavaju i prvi test prilikom kupovine: idealan je obod onaj koji dolazi do sredine ramena, dubina šešira treba pokriti samo polovinu čela, a boja šešira u skladu s bojom puti. Što je lice toplije (žućkasti podton) to neka šešir bude svjetliji s hladnim podtonom. Modela je pregršt pa umjesto isprobavanja baš svakog koji vam se sviđa znajte i ovo – što je lice okruglije i dominantnije u odnosu na tijelo to šešir neka bude manjeg oboda s detaljem po sredini. Taj će detalj lice optički suziti.

Što još morate znati?
Po bontonu, žene nikad ne skidaju šešir u zatvorenim prostorima, a ako je jednostavan i bez detalja, ovog ljeta dajte si oduška – ukrasite ga nekim komadom nakita, fora brošem ili manjom maramom.

Foto: Nikola Zoko

Trenutno nema komentara

Comments are closed