ALMA savjetuje: kako kupiti hlače bez isprobavanja?

Jeste li ikad razmislili o tome koliko odjeće isprobate tijekom shoppinga? Vjerovali ili ne 2/3 više od količine koju na kraju kupite i nosite. Razlog može biti to što želite vidjeti kako vam neki kroj stoji, jeste li spremne za neku drugu boju u svojem ormaru ali i to da ste u mnoštvu odjeće odabrale krivi broj, boju i uzorak. Za prve dvije kategorije nema pomoći – u kabinama možete uvijek eksperimentirati i isprobati nešto novo, ali ako idete ciljano u kupovinu i želite brzo kupiti sve ono što vam je potrebno (a uz sve to vam se ne da čekati u redu pred kabinama) naučite iz savjeta stilistice i modne savjetnice Alme Premerl Zoko kako možete prepoznati idealne komade i odabrati prave veličine i krojeve. Materijali su snimljeni u C&A.

Evo što morate znati!
Prije nego li krenete u kupovinu definirajte ono što želite kupiti. Hlače – dužih ili kraćih nogavica, plitke ili dublje… Haljinu do, preko ili iznad koljena. Slijedeće na što se treba fokusirati je proporcija tijela. Vjerovali ili ne neki dijelovi tijela su u međusobnim simetrijama pa prilikom shoppinga mogu poslužiti kao dodatna provjera veličine. Pod uvjetom da ne ulazite u polje plus size veličine.

Evo i primjera – jesu li vam traperice dovoljno velike vidjeti ćete tako što ćete u struk hlača ugurati svoju nadlakticu sa skupljenom šakom. Linija koja čini pola obima struka je linija između lakta i kraja šake. Dodatna kontrola može biti na vratu te na liniji ramena. Ukoliko su sve tri proporcije u skladu s hlačama one su dobre širine.

A jesu li dovoljno dugačke? Umjesto da prislanjate traperice uz tijelo dužinu nogavica možete provjeriti tako da raširite nogavice, sredinu stavite ispod brade i pogledate gdje završavaju vaše nogavice. Ako je to linija dlanova traperice su do sredine pete. Želite li dulje nogavice koje ćete nositi uz visoke potpetice neka rastegnute nogavice prekriju prste.

fashion-C&A-moda-hlače-modni-savjeti-alma-premerl-zoko-modnialmanah

Kod kupovine hlača/traperica pazite i na sastav tkanine. Elastin je super dodatak pamuku, ali upravo je on zaslužan za možda i neželjeno rastezanje tkanine. Što je više elastina u tkanini to neka u startu hlače budu uže. Čim se zagriju na tijelu (možete dva puta čučnuti kad ih odjenete) one će se rastegnuti za nekoliko milimetara.

Trenutno nema komentara

Comments are closed