7 načina kako koristiti limun u kupaonici

Kako koristite limun? Kao dodatak čaju kad ste prehlađeni, kao bazu za osvježavajuću limunadu, kao začin za ribu? Potpuno vas razumijemo – ovo su ujedno i najčešći načini korištenja limuna. No, vjerovali ili ne limun možete koristiti svakodnevno i to u njezi kože cijelog tijela.

Znate li….
• Limun uklanja mrlje s tijela – posebno nakon sunčanja! Imate li taj problem pomiješajte nekolikom kapi kokosovog ulja i jednu žlicu limunovog soka.

• Imate li problema s tamnim krugovima na laktovima i koljenima? Upravo te dijelove tijela dobro istrljajte polovinom limuna i pustite da se limun osuši.

• Problematična koža lica, posebno ona sklona aknama vidno će se smiriti nakon dva tretmana limunovim sokom. Iscijedite limun i nanesite ga na očišćeno lice prepuno akni. Djelovati će antibakterijski i potpuno ukloniti akne.

• Imate li problematičnu kožu koja se nakon čišćenja lica zacrveni? Ostatke šminke skinite otopinom destilirane vode, limunovog soka i nekoliko kapi ulja čajevca. Ostatak otopine stavite u frižider i koristite za slijedeće čišćenje lica.

• Žuti su vam zubi? Izbijelite ih sodom bikarbonom u koju ste nakapali 10-tak kapi limuna. Smjesu nanesite na četkicu i dobro četkajte zube.

• Imate li masnu kožu lica neutralizirajte je sokom limuna kojeg nanesite na lice prije šminkanja. Postite da se prirodno upije i osuši pa započnite šminkanje…

• Želite li kosu posvijetliti na prirodan način. Učinite to limunovim sokom kojeg nanesite na površinske pramenove. Ukoliko ćete boraviti na suncu učinak će biti još bolji. Samo oprez – limun isušuje kosu pa joj je nakon ovakvog tretmana potrebna dodatna njega.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS