5 trikova za njegu kose kod kuće!

Zatvaranje frizerskih salona sve će nas natjerati na friziranje u vlastitoj kupaonici i frizuru ‘sam svoj majstor’. Ukoliko ste, do sada, redovito prale kosu i frizirale se kod svoje frizerke, evo kojih 5 savjeta trebate!

  1. Pazite na odabir šampona i regeneratora. Kako bi kosa bila zdrava i lijepa važno je odabrati proizvode koji ciljano djeluju na vaš tip kose i na vaše vlasište. Ukoliko niste sigurne što kupiti posavjetujte se sa svojom frizerkom ili ‘googlajte’ omiljene brendove upoznajući karakteristike proizvoda koje možete kupiti i u vrijeme izolacije. Drogerije su otvorene…
  2. Način pranja kose! Kako biste spriječile dodatno petljanje vlasi kosu uvijek perite stojeći u kadi s tušem koji ćete usmjeriti od vrha glave prema vrhovima kose. Na taj način ćete dubinski očistiti tjeme i kosu.
  3. Prilikom šamponiranja djelujte samo na tjeme, kružnim pokretima. Vrhove ne trljajte posebno ako je duga kosa jer će doći do petljanja kose.
  4. Vrijeme je za regenerator – njega nanesite na ručnikom prosušenu kosu (probajte samo upiti vodu) i ostavite da djeluje neko vrijeme. Sad ste kod kuće, imate vremena pa regenerator možete ostaviti da djeluje pola sata. Kosu nakon regeneratora počešljajte dijeleći kosu na pramenove.
  5. Budući da ste kući pokušajte kosu sušiti prirodno – bez fena. Na taj način ćete potpuno oporaviti vlasi, a po potrebi kad želite frizuru stilizirajte kosu ‘na suho’. Koristite li peglu ili figaro ne zaboravite kosu zaštiti proizvodima za termo zaštitu kose.

Savjet više: Sad imamo vremena za mućkanje maskica za ovo ili ono. Želite li dubinski nahraniti kosu i vlasište napravite super masku od avokada, meda i maslinovog ulja. Avokado ćete pronaći u supermarketima (sad mu je super cijena), a ostale sastojke imate kod kuće! Za jenu masku je dovoljno pola avokada (drugu polovicu stavite u hladnjak), žlica meda i dvije žlice maslinovog ulja.

beauty-kosa-hair-njega-modnialmanah
Trenutno nema komentara

Comments are closed