5 savjeta za spremanje torbi

Kako čuvate svoje torbice? Stavljate li ih u ormar, gurate u ladice, u kutije ili vješate sve po svuda kako bi vam uvijek bile ‘na oku’? Bez obzira koji je odgovor, danas naučite po kojem principu spremati torbe kako bi sačuvale svoj oblik, ali i ostale neoštećene.

  1. Selektirajte sezonske modele kako bi vam bile u fokusu torbe koje ćete kombinirati uz total look.
  2. One koje ne nosite (krzno ljeti i slama zimi primjerice) ispraznite i očistite te napunite starim krpama ili primjerice čarapama koje ne nosite. Najbolje bi ih bilo staviti u pamučne vreće (mogu poslužiti i oprani platnene torbe) i složiti u kutiju. Pazite da ih slažete tako da stoje ili su polegnute kako se ne bi nepotrebno lomile.
  3. Torbe koje nosite uvijek složite tako da su vam pri ruci. Najbolje ih je objesiti u ormar ili na vješalicu blizu ormara.
  4. Prilikom vješanja pazite na to da vam se ručke ne oštete. Zato izbjegavajte metalne vješalice (poput onih u mesnicama). Njih zamijenite okruglim plastičnim alkicama koje će držati torbe obješene bez oštećivanja ručki.
  5. Ukoliko je unutrašnjost torbe poprimila neugodan miris u unutrašnjost torbe stavite pamučnu tkaninu umoćenu u eterično ulje. Zatvorite patentni zatvarač i ostavite torbu zatvorenu neko vrijeme. Ukoliko vam se torba savila (posebno to može biti kod cekera) unutrašnjost torbe prijeđite parnim glačalom i dok je torb još topla objesite je da vidi. Nabori će nestati.
Trenutno nema komentara

Comments are closed