5 savjeta za kupovinu novog kaputa!

Temeljni odjevni komad svake jeseni je kaput ili zimska jakna koji su zapravo i investicija sezone. Upravo zato mnoge od vas kvalitetan kaput kupuju svake druge ili treće godine. Ako je ova godina ta kad trošite na ovaj odjevni predmet evo što morate znati…

Više nisu u modi teški kaputi Kvalitetan materijal je lagan i mnogo je topliji od teških i grubih. Odaberite mješavinu vune, kašmira i plemenitih vlakana, poput dlake lame ili alpake, naravno ako ste u mogućnosti.

Trench kroj Nosite li konfekcijski broj 38 ili 48 nosite standardni “trench”, koji nije jako strukiran, duljine do koljena. Ista stvar je i sa kaputom čiji kroj podsjeća na kućni mantil – na preklop je, ima ravne rukave, veže se u struku… Savjet više: punije žene ga ne trebaju stegnuti u struku, a vitke će upravo remenom naglasiti proporcije.

Uvijek prava duljina Kada se ispod kaputa vidi suknja ili haljina jako je šik, ali sve ovisi o sklonosti eksperimentiranju. Općenito, dugi kaput uvijek bolje stoji visokoj, vitkoj ženi, nego niskoj, bez obzira na njenu liniju. Nižim ženama odgovara klasična dužina do koljena ili malo iznad njih.

kaput-fashion-modnialmanah

Kako kombinirati? Svejedno je da li ćete uz kaput nositi čizme ili cipele koje će otkrivati dio noge u savršeno odabranim čarapama. Pazite na cipele- neka budu s interesantnom debljom potpeticom i malom platformom. Kombinirajte ga s hlačama i suknjom sve ovisi nosite li dnevni ili večernji look. Kaput se nikad ne kupuje s mišlju “nosit ću ga samo uz hlače” ili “samo uz suknju”.

Idealne boje sezone? Sve nijanse karamele, čokolade, boja tirkiza, pudera, petroleja i bijela.

Trenutno nema komentara

Comments are closed