5 načina za temeljito čišćenje šminke

Kako skidate šminku? Blazinicom umočenom u tonik, sapunom prilikom tuširanja ili… Ukoliko ste primijetile da vam je koža lica suha, a jastučnice često s tragovima make up-a (da ne govorimo o pogledu rakuna, kad ujutro ustanete) vrijeme je da čekirate način na koji skidate šminku i uvojite jednu od ovih rutina!

  1. Uzmite si pet minuta više za skidanje šminke! Zapravo riječ je o tome da je potrebno dopustiti svim proizvodima da djeluju i naprave svoje. Na taj način će se otopiti maskara, u potpunosti skinuti 12-sati ruž za usne. Nakon što proizvodi naprave svoje, mekanom blazinicom, umjesto trljanja, obrišite lice i to je to!
  2. Oprezno s maramicama za skidanje šminke! Naoko se čine kao čistaći, ali… Mrlje na jastučnicama, ali i dublje borice otkrivaju da ne čistite lice kako treba. Maramice za skidanje šminke zato koristite kao prvi korak u skidanju šminke, posebno one za posebne prigode. Kad ste uklonile nekoliko slojeva, gelom za umivanje temeljito operite lice.
  3. Pazite na sve dijelove vašeg lica. Kapci, podočnjaci, čelo ispod šipki su važna mjesta koja morate proći u svojoj rutini čišćenja lica.
  4. Pazite na liniju čela i kose. Tu se prirodno nakupljaju nečistoće tijekom dana, a posebno je loša kombinacija tekućeg pudera, znoja i prljavštine s kose. U svakodnevnoj rutini obavezno prijeđite tu liniju mekanim blazinicama tonikom za skidanje šminke. On će temeljito pokupiti sve nečistoće i sačuvati vam kosu o mašćenja.
  5. I na kraju koristite pamučne blazinice za skidanje šminke. One su puno bolje od vatica jer temeljito čiste, ekološki su prihvatljive i oblikovane su tako da u jednom potezu lako očistite polovinu lica.
beauty-šminka-lice-make-up-modnialmanah
Trenutno nema komentara

Comments are closed